Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicová polévka s kadeřávkem

Krémová, výživná a hustá tak, že v ní stojí lžíce.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 25 minut
PT25M
Pečení 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + na kadeřávek
    • 2 pórky, nakrájené na jemná kolečka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 2 větší brambory, nakrájené na kostky
    • 1 brokolice, rozebraná na růžičky, stonek oloupaný a nakrájený na kostky
    • 1,5 litru zeleninového vývaru
    • 100 g kadeřávku, bez tuhých stonků, listy nakrájené + pár listů na chipsy
    • dýňová semínka, opražená nasucho

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olej, vsypte pórky, osolte, opepřete a na mírném plameni opékejte a sem tam míchejte 10 minut, až pórky změknou. Přidejte česnek, kostky brambor a nakrájený stonek brokolice, promíchejte a chvíli opékejte. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí brambor. Vsypte kadeřávek a vařte posledních zhruba 8 minut, aby změkl, ale zachoval si svěží barvu. Na posledních pár minut vaření přidejte růžičky brokolice a uvařte do změknutí. Rozmixujte dohladka.

2 Uchované kadeřávkové listy zbavte tuhých řapíků a natrhejte na větší kusy. V míse je zakapejte olejem, osolte a dobře promíchejte. Pak je rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby rozehřáté na 150°C a pečte asi 25 minut, až zezlátnou a budou křupavé. V průběhu pečení je otočte.

3 Polévku rozdělte do talířů, ozdobte kadeřávkovými chipsy, posypte dýňovými semínky a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Nechcete-li kvůli chipsům zapínat troubu, můžete kadeřávek osmažit na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řepná polévka s pohankou

Fazolový krém s pečeným česnekem

Mrkvovo-batátová polévka s křupavými oříšky a semínky

Přidat komentář