Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Prejt s lepenicí

Lepenice neboli žvanda je při masopustním hodování nutností. V tomto staročeském jídle podávaném k jitrnicím, jelitům či prejtu nesmí chybět zelí, brambory a sádlo. Někdo do ní přidává škvarky či slaninu.

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT30M
Opékání 0:30
Zelenina Česká

Ingredience

    • 400 g kysaného zelí, uvařeného doměkka
    • 1 kg brambor, oloupaných, pokrájených
    • sůl
    • kmín
    • 2 lžíce sádla
    • 2 středně velké cibule, jedna pokrájená nadrobno, druhá na kolečka
    • 500 g jelítkového prejtu
    • čerstvá majoránka na ozdobu

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve vodě s kmínem a solí doměkka. Mezitím si na lžíci sádla osmahněte najemno pokrájenou cibuli. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibulku se sádlem a zelí.

2 Osmahněte na sádle i kolečka cibule. Ohřejte prejt. Servírujte společně, ozdobené majoránkou a opečenými kroužky cibule.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář