Smažené telecí nožičky

Smažené telecí nožičky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3215 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 414 g
Tuky 128 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste méně známé a opomíjené maso. Dejte si s ním práci, odmění se vám skvělou chutí.

Suroviny

2 ks
teleci nožička
sůl
mrkev 2 ks
petržel 2 ks
celer 0.25 ks
očištěná
mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 2 ks
osolená, prošlehaná vidličkou
strouhanka 150 g
olej
na smažení
máslo
rozehřáté
citron
k podávání
Na kaši
brambory 1 kg
moučné, varný typ C
smetana 200 ml
horká
máslo 50 g
sůl
pepř

1 Nožičky rozsekněte napůl. Vložte je do vroucí osolené vody se zeleninou a zvolna vařte doměkka asi 2–3 hodiny. Po částečném vychladnutí vykostěte a rozprostřené zatižte. Vychladlé osolte a obalte jako řízek – v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažte na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany dozlatova.

2 Na kaši uvařte brambory doměkka a vyšlehejte je s ostatními přísadami na hladký krém.

3 Hotové osmažené nožičky pokapejte máslem a citronem a podávejte se smetanovou bramborovou kaší.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit