0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené telecí nožičky

Smažené telecí nožičky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3491 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 414 g
Tuky 142 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste méně známé a opomíjené maso. Dejte si s ním práci, odmění se vám skvělou chutí.

Suroviny

telecí maso 2 ks
nožička
sůl
mrkev 2 ks
petržel 2 ks
celer ¼ ks
očištěná
mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 2 ks
osolená, prošlehaná vidličkou
strouhanka 150 g
olej
na smažení
máslo
rozehřáté
k podávání
Na kaši
brambory 1 kg
moučné, varný typ C
smetana 200 ml
horká
máslo 50 g
sůl
pepř

1 Nožičky rozsekněte napůl. Vložte je do vroucí osolené vody se zeleninou a zvolna vařte doměkka asi 2–3 hodiny. Po částečném vychladnutí vykostěte a rozprostřené zatižte. Vychladlé osolte a obalte jako řízek – v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažte na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany dozlatova.

2 Na kaši uvařte brambory doměkka a vyšlehejte je s ostatními přísadami na hladký krém.

3 Hotové osmažené nožičky pokapejte máslem a citronem a podávejte se smetanovou bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč