Zkuste méně známé a opomíjené maso. Dejte si s ním práci, odmění se vám skvělou chutí.
Suroviny
1 Nožičky rozsekněte napůl. Vložte je do vroucí osolené vody se zeleninou a zvolna vařte doměkka asi 2–3 hodiny. Po částečném vychladnutí vykostěte a rozprostřené zatižte. Vychladlé osolte a obalte jako řízek – v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažte na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany dozlatova.
2 Na kaši uvařte brambory doměkka a vyšlehejte je s ostatními přísadami na hladký krém.
3 Hotové osmažené nožičky pokapejte máslem a citronem a podávejte se smetanovou bramborovou kaší.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)