Zkuste méně známé a opomíjené maso. Dejte si s ním práci, odmění se vám skvělou chutí.
Suroviny
telecí maso
2
ks
nožička
sůl
mrkev
2
ks
petržel
2
ks
celer
¼
ks
očištěná
mouka pšeničná hladká
100
g
vejce
2
ks
osolená, prošlehaná vidličkou
strouhanka
150
g
olej
na smažení
rozehřáté
k podávání
Na kaši
brambory
1
kg
moučné, varný typ C
smetana
200
ml
horká
máslo
50
g
sůl
pepř
Postup
1
Nožičky rozsekněte napůl. Vložte je do vroucí osolené vody se zeleninou a zvolna vařte doměkka asi 2–3 hodiny. Po částečném vychladnutí vykostěte a rozprostřené zatižte. Vychladlé osolte a obalte jako řízek – v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažte na rozehřátém oleji asi 4 minuty z každé strany dozlatova.
2
Na kaši uvařte brambory doměkka a vyšlehejte je s ostatními přísadami na hladký krém.
3
Hotové osmažené nožičky pokapejte máslem a citronem a podávejte se smetanovou bramborovou kaší.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )