Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré
Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

3.8/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1618 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 53 g
Tuky 106 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškové pyré s mátou se skvěle doplňuje s mladým masem, navíc zjemněným máslem ochuceným bylinkami a citronovou šťávou.

Související recepty

Suroviny

kotleta bez kosti, každá 150-200g
sůl
pepř bílý
mletý
dezertní nebo sherry
olivový olej 2 PL
+ 25 g rozpuštěného
bylinky 2 PL
čerstvé (máta, meduňka, petrželka), nasekaná
z půlky citronu
Na hráškové pyré
hrášek 400 g
čerstvý, vyloupaný
(cca 25g)
sůl
pepř
mletý
máta 1 snítek
čerstvá

Postup

1

Kotlety omyjte, osušte a špičkou nože nasekněte okraje, aby se maso nezkroutilo. Naklepejte je lehce přes fólii a vložte do misky. Opepřete, zalijte rozpuštěným máslem a vínem a 30 minut marinujte. Hrášek vsypte do vroucí vody a vařte 2–3 minuty doměkka. Slijte přes sítko, hrášek vraťte do hrnce a rozmačkejte s máslem, sladkou i kysanou smetanou a několika lístky máty. Podle chuti osolte a opepřete.

2

V misce promíchejte změklé máslo s bylinkami, špetkou soli a citronovou šťávou; dejte ztuhnout do chladničky. Rozpalte pánev a potřete ji olejem. Kotlety zprudka opékejte minutu po každé straně a pak dopečte na mírnějším ohni 3–4 minuty z každé strany – maso tak bude uprostřed ještě růžové. Kotlety přendejte na nahřátý talíř, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Prohřejte pyré a podávejte s kotletami pokladenými kousky bylinkového másla.

NĚCO NAVÍC
Na hladké hráškové pyré vše rozmixujte a propasírujte přes jemné sítko. Podle potřeby přidejte o něco více smetany a máslo nahraďte panenským olivovým olejem. Bylinkové máslo udělejte klidně do zásoby, zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a uchovejte v hladničce. Při podávání pak krájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...