0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí kotlety s bylinkovým máslem a hráškovým pyré

3.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1618 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 53 g
Tuky 106 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hráškové pyré s mátou se skvěle doplňuje s mladým masem, navíc zjemněným máslem ochuceným bylinkami a citronovou šťávou.

Suroviny

telecí maso 4 ks
kotleta bez kosti, každá 150-200g
sůl
pepř bílý
mletý
víno bílé 1 PL
dezertní nebo sherry
olivový olej 2 PL
máslo 40 g
+ 25 g rozpuštěného
bylinky 2 PL
čerstvé (máta, meduňka, petrželka), nasekaná
citronová šťáva
z půlky citronu
Na hráškové pyré
hrášek 400 g
čerstvý, vyloupaný
máslo 1 PL
(cca 25g)
zakysaná smetana 2 PL
sůl
pepř
mletý
máta 1 snítek
čerstvá

1 Kotlety omyjte, osušte a špičkou nože nasekněte okraje, aby se maso nezkroutilo. Naklepejte je lehce přes fólii a vložte do misky. Opepřete, zalijte rozpuštěným máslem a vínem a 30 minut marinujte. Hrášek vsypte do vroucí vody a vařte 2–3 minuty doměkka. Slijte přes sítko, hrášek vraťte do hrnce a rozmačkejte s máslem, sladkou i kysanou smetanou a několika lístky máty. Podle chuti osolte a opepřete.

2 V misce promíchejte změklé máslo s bylinkami, špetkou soli a citronovou šťávou; dejte ztuhnout do chladničky. Rozpalte pánev a potřete ji olejem. Kotlety zprudka opékejte minutu po každé straně a pak dopečte na mírnějším ohni 3–4 minuty z každé strany – maso tak bude uprostřed ještě růžové. Kotlety přendejte na nahřátý talíř, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Prohřejte pyré a podávejte s kotletami pokladenými kousky bylinkového másla.

NĚCO NAVÍC
Na hladké hráškové pyré vše rozmixujte a propasírujte přes jemné sítko. Podle potřeby přidejte o něco více smetany a máslo nahraďte panenským olivovým olejem. Bylinkové máslo udělejte klidně do zásoby, zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a uchovejte v  hladničce. Při podávání pak krájejte na plátky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč