0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3604 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 435 g
Tuky 136 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro tuhle luxusní a efektní úpravu je telecí hrudí předurčeno. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky podle sezony.

Suroviny

1.5 kg
telecí hruď i s kostí
rohlíky 5 ks
na kostičky
sůl
pepř mletý
máslo 50 g
rozpuštěné
vejce 2 ks
menší
smetana ke šlehání 50 ml
hrst
kopřivové listy mladé
cibule 2 ks
střední kus, nadrobno
anglická slanina 100 g
na nudličky
brambory nové 1 kg
mouka pšeničná hladká 1 ČL
pepř růžový
na ozdobu

1 Telecí hrudí vykostěte a upravte na pěkný plát, osolte a opepřete.

2 Rohlíky nejprve pěkně prosolte a propepřete. Máslo smíchejte se žloutky, smetanou a přidejte k pečivu. Potom opatrně přimíchejte z bílků ušlehaný sníh a jemně pokrájené kopřivy.

3 Nádivku rozprostřete na maso a zarolujte, důkladně svažte kuchyňským provázkem a roládu položte do pekáčku na cibuli a anglickou slaninu.

4 Mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 2 hodiny. Maso by mělo být měkké, a ne vysušené.

5 Nové brambory důkladně očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka.

6 Roládu vyjměte z pekáče, dejte na prkénko a nechte ji před krájením asi 10 minut odpočinout. Postavte pekáč se šťávou na sporák, zaprašte moukou, rozmíchejte a podle potřeby ještě rozřeďte 200 ml vody nebo vývaru a 5 minut provařte.

7 Roládu nakrájejte na plátky, doplňte vařenými bramborami a na talíři přelijte zahuštěnou šťávou.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit