Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami
Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6780 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 440 g
Tuky 361 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro tuhle luxusní a efektní úpravu je telecí hrudí předurčeno. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky podle sezony.

Související recepty

Suroviny

i s kostí
starší, na kostičky
sůl
pepř mletý
čerstě mletý
rozpuštěné
vejce 2 ks
menší
kopřiva 1 hrst
mladé listy
střední kus, nadrobno
na nudličky
pepř růžový
na ozdobu

Postup

1

Telecí hrudí vykostěte a upravte na pěkný plát, osolte a opepřete.

2

Rohlíky nejprve pěkně prosolte a propepřete. Máslo smíchejte se žloutky, smetanou a přidejte k pečivu. Potom opatrně přimíchejte z bílků ušlehaný sníh a jemně pokrájené kopřivy.

3

Nádivku rozprostřete na maso a zarolujte, důkladně svažte kuchyňským provázkem a roládu položte do pekáčku na cibuli a anglickou slaninu.

4

Mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 2 hodiny. Maso by mělo být měkké, a ne vysušené.

5

Nové brambory důkladně očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka.

6

Roládu vyjměte z pekáče, dejte na prkénko a nechte ji před krájením asi 10 minut odpočinout. Postavte pekáč se šťávou na sporák, zaprašte moukou, rozmíchejte a podle potřeby ještě rozřeďte 200 ml vody nebo vývaru a 5 minut provařte.

7

Roládu nakrájejte na plátky, doplňte vařenými bramborami a na talíři přelijte zahuštěnou šťávou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...