Pro tuhle luxusní a efektní úpravu je telecí hrudí předurčeno. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky podle sezony.
Suroviny
Postup
Telecí hrudí vykostěte a upravte na pěkný plát, osolte a opepřete.
Rohlíky nejprve pěkně prosolte a propepřete. Máslo smíchejte se žloutky, smetanou a přidejte k pečivu. Potom opatrně přimíchejte z bílků ušlehaný sníh a jemně pokrájené kopřivy.
Nádivku rozprostřete na maso a zarolujte, důkladně svažte kuchyňským provázkem a roládu položte do pekáčku na cibuli a anglickou slaninu.
Mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 2 hodiny. Maso by mělo být měkké, a ne vysušené.
Nové brambory důkladně očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka.
Roládu vyjměte z pekáče, dejte na prkénko a nechte ji před krájením asi 10 minut odpočinout. Postavte pekáč se šťávou na sporák, zaprašte moukou, rozmíchejte a podle potřeby ještě rozřeďte 200 ml vody nebo vývaru a 5 minut provařte.
Roládu nakrájejte na plátky, doplňte vařenými bramborami a na talíři přelijte zahuštěnou šťávou.