Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lehce zauzený telecí tartar
Lehce zauzený telecí tartar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lehce zauzený telecí tartar

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2400 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 12 g
Tuky 201 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma tohle nezvládnete, ale nevadí: místo obyčejné soli použijte uzenou anebo do směsi kápněte trochu tekutého uzeného kouře.

 

Související recepty

Suroviny

karé lze nahradit hřbetem bez kosti
křen 4 ČL
čerstvě strouhaný
olivový olej panenský 4 PL
panenský
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
pažitka 4 ČL
nadrobno, + na ozdobení
viz Něco navíc
bageta
opečená, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte se zbylými ingrediencemi kromě žloutků. Ochutnejte a případně osolte, opepřete nebo přidejte citronovou šťávu.

2

Vytvarujte do 4 bochánků, navrch posaďte žloutek. Posypte pažitkou a podávejte s bagetkou.

NĚCO NAVÍC
Mirek Kalina podává tatarák se žloutkem uvařeným při 63°C. Pokud nemáte sous-vide ani parní troubu, použijte čerstvý syrový žloutek. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín