Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma tohle nezvládnete, ale nevadí: místo obyčejné soli použijte uzenou anebo do směsi kápněte trochu tekutého uzeného kouře.
Suroviny
telecí maso
320
g
karé lze nahradit hřbetem bez kosti
křen
4
ČL
čerstvě strouhaný
olivový olej panenský
4
PL
panenský
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
citronová šťáva
4
ČL
pažitka
4
ČL
nadrobno, + na ozdobení
žloutek
4
ks
viz Něco navíc
bageta
opečená, k podávání
Postup
1
Maso nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte se zbylými ingrediencemi kromě žloutků. Ochutnejte a případně osolte, opepřete nebo přidejte citronovou šťávu.
2
Vytvarujte do 4 bochánků, navrch posaďte žloutek. Posypte pažitkou a podávejte s bagetkou.
NĚCO NAVÍC
Mirek Kalina podává tatarák se žloutkem uvařeným při 63°C. Pokud nemáte sous-vide ani parní troubu, použijte čerstvý syrový žloutek.