0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lehce zauzený telecí tartar

Lehce zauzený telecí tartar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lehce zauzený telecí tartar

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2400 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 12 g
Tuky 201 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma tohle nezvládnete, ale nevadí: místo obyčejné soli použijte uzenou anebo do směsi kápněte trochu tekutého uzeného kouře.

 

Suroviny

telecí maso 320 g
karé lze nahradit hřbetem bez kosti
křen 4 ČL
čerstvě strouhaný
olivový olej panenský 4 PL
panenský
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
citronová šťáva 4 ČL
pažitka 4 ČL
nadrobno, + na ozdobení
žloutek 4 ks
viz Něco navíc
bageta
opečená, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte se zbylými ingrediencemi kromě žloutků. Ochutnejte a případně osolte, opepřete nebo přidejte citronovou šťávu.

2

Vytvarujte do 4 bochánků, navrch posaďte žloutek. Posypte pažitkou a podávejte s bagetkou.

NĚCO NAVÍC
Mirek Kalina podává tatarák se žloutkem uvařeným při 63°C. Pokud nemáte sous-vide ani parní troubu, použijte čerstvý syrový žloutek. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč