Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehce zauzený telecí tartar

Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma tohle nezvládnete, ale nevadí: místo obyčejné soli použijte uzenou anebo do směsi kápněte trochu tekutého uzeného kouře.

 

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Maso

Ingredience

    • 320 g telecího karé nebo hřbetu bez kosti
    • 4 lžičky čerstvě nastrouhaného křenu
    • 4 lžičky panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
    • 4 lžičky citronové šťávy
    • 4 lžičky nadrobno nasekané pažitky + na ozdobení
    • 4 žloutky (viz Něco navíc)
    • opečená bagetka k podávání

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte se zbylými ingrediencemi kromě žloutků. Ochutnejte a případně osolte, opepřete nebo přidejte citronovou šťávu. Vytvarujte do 4 bochánků, navrch posaďte žloutek. Posypte pažitkou a podávejte s bagetkou.

NĚCO NAVÍC

Mirek Kalina podává tatarák se žloutkem uvařeným při 63°C. Pokud nemáte sous-vide ani parní troubu, použijte čerstvý syrový žloutek. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžový pudink Malta

Millefeuille s hruškami a tvarohem

REKLAMA

Přidat komentář