
Lehce zauzený telecí tartar
Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma tohle nezvládnete, ale nevadí: místo obyčejné soli použijte uzenou anebo do směsi kápněte trochu tekutého uzeného kouře.
Vydání: 2015/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 320 g telecího karé nebo hřbetu bez kosti
- 4 lžičky čerstvě nastrouhaného křenu
- 4 lžičky panenského olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 4 lžičky citronové šťávy
- 4 lžičky nadrobno nasekané pažitky + na ozdobení
- 4 žloutky (viz Něco navíc)
- opečená bagetka k podávání
Příprava jídla
1 Maso nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte se zbylými ingrediencemi kromě žloutků. Ochutnejte a případně osolte, opepřete nebo přidejte citronovou šťávu. Vytvarujte do 4 bochánků, navrch posaďte žloutek. Posypte pažitkou a podávejte s bagetkou.
NĚCO NAVÍC
Mirek Kalina podává tatarák se žloutkem uvařeným při 63°C. Pokud nemáte sous-vide ani parní troubu, použijte čerstvý syrový žloutek.
Přidat komentář