Lehce zauzený telecí tartar

Lehce zauzený telecí tartar

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2002 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 12 g
Tuky 179 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Miroslav Kalina před podáváním fouká pod poklop s tatarákem kouř a krátce ho tak zaudí. Doma tohle nezvládnete, ale nevadí: místo obyčejné soli použijte uzenou anebo do směsi kápněte trochu tekutého uzeného kouře.

 

Související recepty

Suroviny

320 g
telecí karé lze nahradit hřbetem bez kosti
křen 4 ČL
čerstvě strouhaný
olivový olej 4 PL
panenský
sůl
podle chuti
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
citronová štáva 4 ČL
pažitka 4 ČL
nadrobno, + na ozdobení
žloutek 4 ks
viz Něco navíc
bageta
opečená, k podávání

1 Maso nakrájejte na drobné kostičky a smíchejte se zbylými ingrediencemi kromě žloutků. Ochutnejte a případně osolte, opepřete nebo přidejte citronovou šťávu. Vytvarujte do 4 bochánků, navrch posaďte žloutek. Posypte pažitkou a podávejte s bagetkou.

NĚCO NAVÍC

Mirek Kalina podává tatarák se žloutkem uvařeným při 63°C. Pokud nemáte sous-vide ani parní troubu, použijte čerstvý syrový žloutek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit