Telecí s parmazánem

Telecí s parmazánem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2657 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 222 g
Tuky 113 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná telecí sekaná je naprosto skvostná!

Související recepty

Klasika

Pokud si vaše rodina potrpí na klasickou sekanou, ...

Suroviny

základ s česnekem 3 stroužky, zalitý bílým vínem
housky
s mlékem
hovězí maso mleté 500 g
vepřové maso mleté 500 g
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
parmazán 80 g
strouhaný
estragon 2 PL
čertsvě nastrouhaný nebo 2 lžičky sušeného
citronová kůra 2 ČL
strouhaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
med 2

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190 °C. 

2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, worcester, parmazán, estragon, citronovou kůru a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikost zhruba 25x10 cm. Potřete medem a pečte 45–55 minut dozlatova.

4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit