0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí sekaná s parmazánem

Telecí sekaná s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí sekaná s parmazánem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 266 g
Sacharidy 127 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná telecí sekaná je naprosto skvostná!

Suroviny

základ s 3 stroužky česneku, zalitý bílým vínem
housky 1 ks
s mlékem
hovězí maso mleté 500 g
vepřové maso mleté 500 g
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
parmazán 80 g
strouhaný
estragon 2 PL
čerstvý nebo 2 lžičky sušeného
citronová kůra 2 ČL
strouhaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL

Postup

1

Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu. Předehřejte troubu na 190 °C. 

2

Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, worcester, parmazán, estragon, citronovou kůru a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3

Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikost zhruba 25x10 cm. Potřete medem a pečte 45–55 minut dozlatova.

 

4

Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit