Jemná telecí sekaná je naprosto skvostná!
Suroviny
základ s 3 stroužky česneku, zalitý bílým vínem
housky
1
ks
s mlékem
hovězí maso mleté
500
g
vepřové maso mleté
500
g
vejce
2
ks
velká
worcesterská omáčka
1
PL
parmazán
80
g
strouhaný
estragon
2
PL
čerstvý nebo 2 lžičky sušeného
citronová kůra
2
ČL
strouhaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
med
2
PL
Postup
2
Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, worcester, parmazán, estragon, citronovou kůru a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.
3
Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikost zhruba 25x10 cm. Potřete medem a pečte 45–55 minut dozlatova.
4
Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.