Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí s parmazánem

Jemná telecí sekaná je naprosto skvostná!

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT55M
Pečení 0:55
Maso

Ingredience

    • základ s česnekem (3 stroužky), zalitý bílým vínem 
    • houska + mléko
    • 500 g mletého telecího masa
    • 500 g mletého vepřového masa
    • 2 velká vejce
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 80 g strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce čerstvého estragonu nebo 2 lžičky sušeného 
    • 2 lžičky strouhané citronové kůry
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce medu

Příprava jídla

1 Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu zde. Předehřejte troubu na 190 °C. 

2 Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, worcester, parmazán, estragon, citronovou kůru a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3 Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikost zhruba 25x10 cm. Potřete medem a pečte 45–55 minut dozlatova.

4 Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základ na sekanou

Klasika

Vepřová s houbami

Krůtí s chorizem

REKLAMA

Přidat komentář