Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí sekaná s parmazánem
Telecí sekaná s parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí sekaná s parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 266 g
Sacharidy 127 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná telecí sekaná je naprosto skvostná!

Související recepty

Suroviny

základ s 3 stroužky česneku, zalitý bílým vínem
housky 1 ks
s mlékem
vejce 2 ks
velká
worcesterská omáčka 1 PL
strouhaný
estragon 2 PL
čerstvý nebo 2 lžičky sušeného
strouhaná
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL

Postup

1

Připravte cibulový základ a namočte housku podle postupu. Předehřejte troubu na 190 °C. 

2

Do mísy k základu a namočené housce přidejte mleté maso, vejce, worcester, parmazán, estragon, citronovou kůru a osolte a opepřete. Promíchejte, ale příliš neuplácávejte.

3

Na plechu vyloženém pečicím papírem zformujte šišku sekané o velikost zhruba 25x10 cm. Potřete medem a pečte 45–55 minut dozlatova.

 

4

Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Pak sekanou přendejte na prkénko nebo servírovací talíř a nakrájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...