Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s telecí kýtou

Telecí kýta je jedním z nejchutnějších a nejžádanějších kousků telecího masa. Pochází z zadní části zvířete a jde o jemné, šťavnaté maso s nízkým obsahem tuku. Tradičně se telecí kýta marinuje a následně pomalu peče do zlatova. Dá se ale připravit i ve formě steaků nebo řízků. Výborně se hodí k na gril nebo k dušení na houbách. Mnoho receptů z telecí kýty se hodí i pro děti, které také milují její jemnou chuť. 

...

 

  • Nutričně je telecí kýta bohatá na bílkoviny vysoké kvality, vitamíny skupiny B, zejména B12, a důležité minerály, jako jsou železo a zinek.
  • Při nákupu telecí kýty je důležité hledat čerstvé maso s jemnou a jasně růžovou barvou.
  • Dobrá kýta by měla být pružná na dotek a měla by mít svěží vůni.

Celý popis

Související články

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...