Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný banán s medem a skořicí

Naprosté klasice dodává přímo omamnou vůni i chuť rumová směs. Příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Zmrzlina

Ingredience

    • 4 banány, nejlépe tzv. baby
    • 2 lžíce medu
    • šťávu z jednoho velkého citronu
    • nebo dvou menších
    • 2 lžíce hnědého rumu nebo koňaku
    • 1⁄2 lžičky mleté skořice
    • 1 lžíci másla
    • 4 porce oblíbené zmrzliny (my jsme zvolili kokosovou)
    • 4 opláchnuté snítky meduňky na ozdobu

Příprava jídla

1. Smíchejte med, citronovou šťávu, rum a skořici. Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.

2. Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.

3. Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.

Tip Apetitu:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní grilování

Letní grilování

Živáňská jehla

Grilovaná polenta

Pravý americký hamburger

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.36

Přidat komentář