Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banány v županu

Banány v županu

3.7/5 Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2000 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 274 g
Tuky 84 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Banány v borůvkovém županu jsou tak dobré, že jen s vypětím všech sil udržíte děti, aby je nejedly hned horké. Můžete je pocukrovat, anebo servírovat s jogurtem.

Suroviny

menší, větší překrojte a podélně rozpulte
mražené
třtinový cukr 60 g
vejce 1 ks
mouka
na pomoučnění válu

Postup

1

Listové těsto rozválejte na pomoučněném válu. Nakrájejte ho na obdélníky, do kterých pohodlně zabalíte připravené porce banánů. Na každý kousek těsta položte banán, zasypte ho borůvkami, cukrem, zabalte, dobře stlačte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 °C asi čtvrt hodiny dozlatova.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...