Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Francouzské brambory s klobásou

Francouzské brambory s klobásou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

brambory 1 kg
klobása
lze nahradit špekáčky, kabanosem, uzeným masem
cibule 1 ks
česnek 2
vejce 4 ks
smetana
sůl
pepř
tuk
na vymazání plechu

Postup

1

Pekáček si vymažeme tukem (já jsem použila máslo).

2

Na dno klademe asi na 0,5cm nakrájené plátky syrových brambor, osolíme, opepříme. Dále poklademe na kolečka pokrájenou uzeninu, proužky cibule, nakrájený stroužek česneku. Pokračujeme ve stejném pořadí. Svrchní část tvoří brambory.

3

Nakonec si rozšleháme vejce se smetanou, kterými zalijeme brambory. Pečeme na 200 stupňů, až jsou brambory měkké a nahoře dozlatova (cca 1 hodinu).

Podáváme s kyselou okurkou...

Dobrou chuť! :-)

Autor: quikhani

Obchod Apetit