Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzské brambory

Popis receptu: 
Jednouchý recept, který zvládne opravdu každý! :-)
Autor: Hana Schafferová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    cca 1kg syrových brambor, klobása/špekáček/kabanos/uzené maso, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4-5 vajec, smetana, sůl, pepř, jakýkoliv tuk na vymazání pekáčku

Příprava jídla

Pekáček si vymažeme tukem (já jsem použila máslo). Na dno klademe asi na 0,5cm nakrájené plátky syrových brambor, osolíme, opepříme. Dále poklademe na kolečka pokrájenou uzeninu, proužky cibule, nakrájený stroužek česneku. Pokračujeme ve stejném pořadí. Svrchní část tvoří brambory. Nakonec si rozšleháme vejce se smetanou, kterými zalijeme brambory. Pečeme na 200 stupňů, až jsou brambory měkké a nahoře dozlatova (cca 1 hodinu). Podáváme s kyselou okurkou...Dobrou chuť! :-)
REKLAMA

Přidat komentář