Neobvyklá a lahodná příloha. Zapečte tuřín s máslem, česnekem a parmazánem. Vhodné třeba ke steaku.
Suroviny
750
g
tuřín oloupaný, nakrájený na měsíčky
olivový olej
2
PL
parmazán
50
g
strouhaný
rozmarýn
1
PL
čerstvé lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
1
PL
česnek
2
stroužky
oloupaný
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C. Dejte do zapékací nádoby tuřín, olej, 40 g parmazánu a rozmarýn. Osolte, opepřete, promíchejte a rozprostřete do jedné vrstvy.
2
Posypte zbylým parmazánem, poklaďte máslem a česnekem. Pečte v troubě 30–35 minut do zlatohněda a dokřupava. Během pečení jednou obraťte.
Podávejte: se steakem nebo se smaženou rybou.
Zkuste: tuřín koupit na trhu či v bioprodejně.
Komentáře
Alena Gorbatyjová
23.03.2015 13:19
Neznala jsem tuřín dnes jsem
Neznala jsem tuřín dnes jsem ho udělala dle tohoto receptu+bulgur+hovězí plátek a musím říct,že to byl vrchol luxusu,větší delikatesu jsem nejedla,určitě ho budu i nadále dělat.DOPORUČUJI MNAM