Neobvyklá a lahodná příloha. Zapečte tuřín s máslem, česnekem a parmazánem. Vhodné třeba ke steaku.
Postup
1
Předehřejte troubu na 220 °C. Dejte do zapékací nádoby tuřín, olej, 40 g parmazánu a rozmarýn. Osolte, opepřete, promíchejte a rozprostřete do jedné vrstvy.
2
Posypte zbylým parmazánem, poklaďte máslem a česnekem. Pečte v troubě 30–35 minut do zlatohněda a dokřupava. Během pečení jednou obraťte.
Podávejte: se steakem nebo se smaženou rybou.
Zkuste: tuřín koupit na trhu či v bioprodejně.
Komentáře
Neznala jsem tuřín dnes jsem ho udělala dle tohoto receptu+bulgur+hovězí plátek a musím říct,že to byl vrchol luxusu,větší delikatesu jsem nejedla,určitě ho budu i nadále dělat.DOPORUČUJI MNAM