Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečený tuřín s parmazánem

Pečený tuřín s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 604 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 7 g
Tuky 54 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Neobvyklá a lahodná příloha. Zapečte tuřín s máslem, česnekem a parmazánem. Vhodné třeba ke steaku.

Suroviny

750 g
tuřín oloupaný, nakrájený na měsíčky
olivový olej 2 PL
parmazán 50 g
strouhaný
rozmarýn 1 PL
čerstvé lístky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 PL
česnek 2 stroužky
oloupaný
1 Předehřejte troubu na 220 °C. Dejte do zapékací nádoby tuřín, olej, 40 g parmazánu a rozmarýn. Osolte, opepřete, promíchejte a rozprostřete do jedné vrstvy.

2 Posypte zbylým parmazánem, poklaďte máslem a česnekem. Pečte v troubě 30–35 minut do zlatohněda a dokřupava. Během pečení jednou obraťte.

Podávejte: se steakem nebo se smaženou rybou.

Zkuste: tuřín koupit na trhu či v bioprodejně.

Komentáře

Alena Gorbatyjová

Neznala jsem tuřín dnes jsem ho udělala dle tohoto receptu+bulgur+hovězí plátek a musím říct,že to byl vrchol luxusu,větší delikatesu jsem nejedla,určitě ho budu i nadále dělat.DOPORUČUJI MNAM

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit