Obalíte, opečete a podáváte. Stejnou marinádu můžete vyzkoušet na lososa či vepřové. Jako přílohu použijte nudle zakápnuté sezamovým olejem.
Suroviny
Postup
Smíchejte marinádu Předehřejte gril na vysokou teplotu. Na marinádu smíchejte ve velké míse chilli omáčku, med a olej.
Připravte kuřecí maso Ostrým nožem vytvořte na každém kousku masa tři až čtyři příčné zářezy. Osolte a opepřete, pomocí prstů uvolněte kůži na prsíčkách a nacpěte pod ni česnek. Spodní část každého prsíčka rovnoměrně potřete marinádou. Zbytek omáčky uschovejte na později.
Ogrilujte a podávejte Kuře položte potřenou stranou nahoru na grilovací mřížku v troubě a grilujte osm minut, dokud nebude maso lákavě zlatavé. Potom prsíčka obraťte, pomašlujte je zbytkem marinády a pečte dalších šest až osm minut, dokud se kuře dostatečně nepropeče. Podávejte se skrojkem limetky na pokapání, máte-li chuť.
Komentáře