Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Krásný a lehký oběd, rychlé pohoštění či večeře! Jako příloha se skvěle uplatní jednoduchý zelený salát a opečené plátky bagety, potřené česnekovým máslem.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M

Ingredience

    • 1 velký květák
    • 6 plátků anglické slaniny
    • 200 g červených paprik naložených v oleji (např. Rolnik, 314 g/45 Kč)
    • 200 ml zakysané smetany
    • 180 g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete.

2. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.

3. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

16x lahodný květák

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.20
Obrazek uzivatele
kysanka se mi zdála moc hutná,přidala jsem mléko-chyba!
Obrazek uzivatele
Tak to může udělat jen chytrák!
Obrazek uzivatele
tak to muze napsat jen hlupak!
Obrazek uzivatele
Moc dobré a rychle hotové, místo nakládané papriky jsem na pórku orestovala půl červené a půl zelené papriky.
Obrazek uzivatele
Naprosto úžasný recept! Vzhledem k tomu, že bydlím na vesnici a nemám po ruce vždy vše, jsem orestovala čerstvou zelenou papriku s pórkem na 2 lžicích oliv. oleje, a namísto čedaru použila balkánský sýr - výsledkem bylo super lehké, chutné jídlo, které korunoval toast s česnekovým máslem! Zapomeňte na mozeček ...
Obrazek uzivatele
Moc dobre. Pridala sem zampiony, hlívu ustricnou a zbyte testoviny. Super lehka vecere. Nebojte se, ze zakysane smetany bude malo a nepridavejte dalsi. Bohate staci.Ester

Přidat komentář