3 / 5. Počet hodnocení: 3
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3091 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 36 g
Tuky 285 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělý majonézový dip k masovým terinám i rostbífu

Suroviny

žloutek 1 ks
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej 100 ml
hořčice 1 ČL
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, nasekané
kapary 1 ČL
drobné
šalotka 1 ks
nasekaná
pažitka 6 ks
nasekaná
citronová štáva 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Vyšlehejte spolu žloutek, ocet a špetku soli. Za stálého šlehání přikapávejte oba oleje, vždy lžičku až dvě najednou. Až zapracujete asi čtvrtinu oleje, můžete přilévat tenkým pramínkem, ale pořád musíte šlehat. Přimíchejte hořčici a podle chuti i sůl a pepř.

2 Do připravené majonézy opatrně vmíchejte nasekané vejce, kapary, šalotku i pažitku a přidejte citronovou šťávu. Podávejte například k terině s kuřecími játry nebo králičí terině.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit