0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 3
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3091 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 36 g
Tuky 285 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělý majonézový dip k masovým terinám i rostbífu

Suroviny

žloutek 1 ks
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej 100 ml
hořčice 1 ČL
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, nasekané
kapary 1 ČL
drobné
šalotka 1 ks
nasekaná
pažitka 6 ks
nasekaná
citronová štáva 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Vyšlehejte spolu žloutek, ocet a špetku soli. Za stálého šlehání přikapávejte oba oleje, vždy lžičku až dvě najednou. Až zapracujete asi čtvrtinu oleje, můžete přilévat tenkým pramínkem, ale pořád musíte šlehat. Přimíchejte hořčici a podle chuti i sůl a pepř.

2 Do připravené majonézy opatrně vmíchejte nasekané vejce, kapary, šalotku i pažitku a přidejte citronovou šťávu. Podávejte například k terině s kuřecími játry nebo králičí terině.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit