Skvělý majonézový dip k masovým terinám i rostbífu
Suroviny
žloutek
1
ks
vinný ocet bílý
1
ČL
bílý
slunečnicový olej
150
ml
olivový olej
100
ml
hořčice
1
ČL
vejce
1
ks
uvařené natvrdo, nasekané
kapary
1
ČL
drobné
šalotka
1
ks
nasekaná
pažitka
6
ks
nasekaná
citronová šťáva
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Vyšlehejte spolu žloutek, ocet a špetku soli. Za stálého šlehání přikapávejte oba oleje, vždy lžičku až dvě najednou. Až zapracujete asi čtvrtinu oleje, můžete přilévat tenkým pramínkem, ale pořád musíte šlehat. Přimíchejte hořčici a podle chuti i sůl a pepř.
2 Do připravené majonézy opatrně vmíchejte nasekané vejce, kapary, šalotku i pažitku a přidejte citronovou šťávu. Podávejte například k terině s kuřecími játry nebo králičí terině.
2 Do připravené majonézy opatrně vmíchejte nasekané vejce, kapary, šalotku i pažitku a přidejte citronovou šťávu. Podávejte například k terině s kuřecími játry nebo králičí terině.