Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Závitky s jablky

Nebojte se na pohled náročné úpravy, kterou jsem si přivezla od známých z Francie. Sama jsem se přesvědčila, že ji zvládne i začátečník!

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Francouzská

Ingredience

    • 8 filetů z mořského jazyku (platýse nebo takzvaného nepravého
    • mořského jazyka, sole limand)
    • 8 velkých jablek (ideální jsou renety nebo Golden Delicious)
    • 100 g vyloupaných vařených krevet
    • 8 nevyloupaných vařených krevet
    • sůl a pepř na dochucení
    • 500 ml rybího vývaru
    • 20 g hladké mouky
    • 100 g másla
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • čerstvé bylinky na ozdobu

Příprava jídla

1. Nejdřív připravte vývar. Skrojky ryby (ocásky, ploutve, kosti) vařte dvacet minut v mírně osolené vodě a pak je přeceďte přes jemné síto.

2. Oloupejte jablka, horní část asi ze třetiny seřízněte a jablko vydlabejte tak, aby vznikl jakýsi soudek o výšce 5 cm. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Položte jablka na plech, rozdělte na ně 60 g másla a pečte je tak čtvrt hodiny; musejí zůstat pěkně vcelku!

3. Osolte a opepřete filátka, potřete je máslem a rozdělte na ně oloupané krevety. Poté filátka srolujte a přichytněte párátkem. Teplotu v troubě zvyšte o dvacet stupňů, závitky vložte do zapékací mísy, přelijte rybím vývarem a dejte do trouby. Pečte čtvrt hodiny. Pak závitek opatrně vložte do upečeného jablka.

4. Zbylou šťávu ze zapékací mísy vlijte do kastrůlku, zaprašte moukou a za stálého míchání krátce povařte, aby vznikla hustá hladká omáčka. Přidejte zbylé máslo. Polovinu omáčky oddělte a vmíchejte do ní rajčatové pyré. Větší část obou omáček rozdělte na talíře a posaďte na ně ,soudečky‘ z jablek. Zakápněte bílou i červenou omáčkou a ozdobte nevyloupanými krevetami a bylinkami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí závitky se sýrem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.30

Přidat komentář