Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3570 kcal
Bílkoviny 337 g
Cukr 139 g
Tuky 164 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nebojte se na pohled náročné úpravy, kterou jsem si přivezla od známých z Francie. Sama jsem se přesvědčila, že ji zvládne i začátečník!

Suroviny

mořský jazyk 8 ks
platýs nebo tzv.mořský jazyk nepravý
jablka 8 ks
velká, nejlépe Renety nebo Golden Delicious
krevety 100 g
vařené, vyloupané
krevety 8 ks
vařené, nevyloupané
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
vývar 500 ml
mouka pšeničná hladká 20 g
máslo 100 g
rajčatové pyré 2 PL
bylinky
čerstvé, na ozdobu
1. Nejdřív připravte vývar. Skrojky ryby (ocásky, ploutve, kosti) vařte dvacet minut v mírně osolené vodě a pak je přeceďte přes jemné síto.

2. Oloupejte jablka, horní část asi ze třetiny seřízněte a jablko vydlabejte tak, aby vznikl jakýsi soudek o výšce 5 cm. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Položte jablka na plech, rozdělte na ně 60 g másla a pečte je tak čtvrt hodiny; musejí zůstat pěkně vcelku!

3. Osolte a opepřete filátka, potřete je máslem a rozdělte na ně oloupané krevety. Poté filátka srolujte a přichytněte párátkem. Teplotu v troubě zvyšte o dvacet stupňů, závitky vložte do zapékací mísy, přelijte rybím vývarem a dejte do trouby. Pečte čtvrt hodiny. Pak závitek opatrně vložte do upečeného jablka.

4. Zbylou šťávu ze zapékací mísy vlijte do kastrůlku, zaprašte moukou a za stálého míchání krátce povařte, aby vznikla hustá hladká omáčka. Přidejte zbylé máslo. Polovinu omáčky oddělte a vmíchejte do ní rajčatové pyré. Větší část obou omáček rozdělte na talíře a posaďte na ně ,soudečky‘ z jablek. Zakápněte bílou i červenou omáčkou a ozdobte nevyloupanými krevetami a bylinkami.

Obchod Apetit