0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závitky s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3569 kcal
Bílkoviny 337 g
Sacharidy 139 g
Tuky 164 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se na pohled náročné úpravy, kterou jsem si přivezla od známých z Francie. Sama jsem se přesvědčila, že ji zvládne i začátečník!

Suroviny

mořský jazyk 8 filet
platýs nebo tzv.mořský jazyk nepravý
jablko 8 ks
velká, nejlépe Renety nebo Golden Delicious
krevety 100 g
vařené, vyloupané
krevety 8 ks
vařené, nevyloupané
sůl
pepř
vývar 500 ml
rybí
mouka pšeničná hladká 20 g
máslo 100 g
rajčatová passata - pyré 2 PL
bylinky
čerstvé, na ozdobu

1 Nejdřív připravte vývar. Skrojky ryby (ocásky, ploutve, kosti) vařte dvacet minut v mírně osolené vodě a pak je přeceďte přes jemné síto.

2 Oloupejte jablka, horní část asi ze třetiny seřízněte a jablko vydlabejte tak, aby vznikl jakýsi soudek o výšce 5 cm. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Položte jablka na plech, rozdělte na ně 60 g másla a pečte je tak čtvrt hodiny; musejí zůstat pěkně vcelku!

3 Osolte a opepřete filátka, potřete je máslem a rozdělte na ně oloupané krevety. Poté filátka srolujte a přichytněte párátkem. Teplotu v troubě zvyšte o dvacet stupňů, závitky vložte do zapékací mísy, přelijte rybím vývarem a dejte do trouby. Pečte čtvrt hodiny. Pak závitek opatrně vložte do upečeného jablka.

4 Zbylou šťávu ze zapékací mísy vlijte do kastrůlku, zaprašte moukou a za stálého míchání krátce povařte, aby vznikla hustá hladká omáčka. Přidejte zbylé máslo. Polovinu omáčky oddělte a vmíchejte do ní rajčatové pyré. Větší část obou omáček rozdělte na talíře a posaďte na ně ,soudečky‘ z jablek. Zakápněte bílou i červenou omáčkou a ozdobte nevyloupanými krevetami a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Obchod Apetit