Čerstvé a domácí vám budou chutnat ještě víc než ty z čínského bistra!
Suroviny
ústřicová omáčka
2
PL
lze nahradit sojovou
vývar
1
PL
krupicový cukr
1
ČL
přírodní
na osmahnutí zeleniny + hluboké smažení závitků
sušené, několik předem namočených (čínské, šitake), najemno
paprika
½
ks
žlutá + červená + zelená, na kostičky
mrkev
1
ks
nastrouhaná
rýžová placka
4
ks
menší, krátce namočené do teplé vody
vejce
1
ks
lehce ušlehané
klíčky
2
hrsti
propláchnuté, osušené
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 V misce promíchejte sójovou omáčku, vývar a cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání na něm osmahněte houby a zeleninu. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.
2 Okraje zvláčnělých rýžových placiček potřete vajíčkem. Rozprostřete na ně zeleninu, ne zcela k okrajům, a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku.
3 Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé. Podávejte s různými omáčkami k namáčení.