Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní závitky z rýžových placiček
Jarní závitky z rýžových placiček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní závitky z rýžových placiček

3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1399 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 297 g
Tuky 11 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé a domácí vám budou chutnat ještě víc než ty z čínského bistra! Jarní závitky z rýžových placiček jsou klasika, kterou musíte zkusit i doma. 

Suroviny

ústřicová omáčka 2 PL
lze nahradit sojovou
vývar 1 PL
přírodní
na osmahnutí zeleniny + hluboké smažení závitků
sušené, několik předem namočených (čínské, šitake), najemno
paprika ½ ks
žlutá + červená + zelená, na kostičky
mrkev 1 ks
nastrouhaná
menší, krátce namočené do teplé vody
vejce 1 ks
lehce ušlehané
klíčky 2 hrsti
propláchnuté, osušené
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V misce promíchejte sójovou omáčku, vývar a cukr a dejte stranou.

2

V pánvi rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání na něm osmahněte houby a zeleninu. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.

3

Okraje zvláčnělých rýžových placiček potřete vajíčkem. Rozprostřete na ně zeleninu, ne zcela k okrajům, a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku.

4

Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé.

5

Podávejte s různými omáčkami k namáčení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...