Jarní závitky z rýžových placiček

Jarní závitky z rýžových placiček

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 263 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 26 g
Tuky 11 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé a domácí vám budou chutnat ještě víc než ty z čínského bistra!

Suroviny

2 PL
ústřicová omáčka lze nahradit sojovou
vývar 1 PL
krupicový cukr 1 PL
přírodní
arašídový olej
na osmahnutí zeleniny+hluboké smažení závitků
houby
sušené, několik předem namočených (čínské / šitake), najemno
paprika 0.5 ks
žlutá+červená+zelená, na kostičky
mrkev 1 ks
nastrouhaná
rýžová placka 4 ks
menší, krátce namočené do teplé vody
vejce 1 ks
lehce ušlehané
2 hrsti
klíčky propláchnuté, osušené
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, na dochucení

V misce promíchejte sójovou omáčku, vývar a cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu oleje a za stálého míchání na něm osmahněte houby a zeleninu. Zakápněte omáčkou, osolte a opepřete.

Okraje zvláčnělých rýžových placiček potřete vajíčkem. Rozprostřete na ně zeleninu, ne zcela k okrajům, a přidejte klíčky. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku.

Postupně smažte ve vysoké vrstvě dobře rozehřátého oleje tři až čtyři minuty, až budou závitky zlaté a křupavé. Podávejte s různými omáčkami k namáčení.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit