Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špíz z mořského ďasa s bylinkami

Křehké maso vynikne v kombinaci s krevetami, kterým se blíží svou chutí. Grilování ji skvěle zvýrazní.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: 1 hodina
PT8M

Ingredience

    • 600 g filetů z mořského ďasa
    • 16 vařených, ale nevyloupaných krevet
    • 150 g prorostlé slaniny, nakrájené  na jemno
    • 2 limetky, nakrájené na osminky

    Na marinádu:

    • 10 ml olivového oleje
    • hrst bylinek, nejlépe čerstvých (tymián, oregano, koriandr, bazalka... co se vám podaří sehnat)
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte marinádu na potírání špízů. Nasekané bylinky smíchejte s olejem, solí a pepřem.

Filátka nakrájejte na kostky a každou pak zabalte do plátku slaniny.
Oloupejte krevety, nechte však hlavu i ocásek. Na jehlu střídavě napichujte krevety a rybí kostky se slaninou; končete osminkou limetky.

Takto připravené špízy rozložte na talíř, potřete marinádou a asi hodinu je nechte v chladu marinovat.

Rozehřejte gril v troubě, případně zapalte ten venkovní, špízy z obou stran ogrilujte (tak čtyři minuty z každé strany) a okamžitě podávejte. Vhodnou přílohou je jednoduchý zelený salát a čerstvé pečivo.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.32

Přidat komentář