0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7894 kcal
Bílkoviny 718 g
Sacharidy 667 g
Tuky 165 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě moře na jednom talíři...

Suroviny

česnek 2 stroužky
nadrobno
chilli paprička 2 ks
červená, nadrobno
zázvor (mletý) 2 ČL
paprika mletá sladká 3 ČL
oregano 2 ČL
olivový olej 80 ml
+ na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
na klínky
krevety 24 ks
větší, vyloupané (ocásky ponechané) a zbavené střívka
kalamáry 300 g
na 3 cm proužky
losos 400 g
filety na kostky, či jiná pevná ryba bez kostí (např. tuňák, treska, mečoun)
Na melounovou salsu
limetová kůra 1,5 ČL
cca z 1 limety
limetová šťáva 80 ml
cca ze 3 limet
krupicový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
meloun 3 hrnky
nadrobno pokrájený
na kostičky, zbavená semen
mango 1 ks
zralé, na kostičky
jalapeño 1 ks
nadrobno
cibule červená 1 ks
nadrobno
bazalka 8 lístků
nadrobno

1 Na salsu promíchejte limetovou kůru i šťávu, cukr a pepř. Smíchejte se zbylými přísadami kromě bazalky a uchovejte v chladu. Před podáváním osolte a doplňte bazalkou.

 Rozpalte gril. Na marinádu promíchejte česnek, chilli, zázvor, papriku, oregano, olej a osolte i opepřete.

3  Na dřevěné, nejlépe bambusové špejle (které jste předtím namočili na 30 minut do vody) napíchejte na každou 1 dílek limety, 1 krevetu, kroužek olihně a kostku ryby a celé ještě jednou zopakujte. Pokračujte s dalšími špejlemi do spotřebování přísad a připravené špízy pokryjte marinádou.

4 Gril potřete olejem a špízy grilujte po každé straně 2–3 minuty, až bude ryba propečená. Podávejte s melounovou salsou.

 NĚCO NAVÍC 

Zajímavou chuť dodá melounové salse špetka sušeného mletého česneku, přidaná těsně před podáváním. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč