0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7894 kcal
Bílkoviny 718 g
Sacharidy 667 g
Tuky 165 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě moře na jednom talíři...

Suroviny

česnek 2 stroužky
nadrobno
chilli paprička 2 ks
červená, nadrobno
zázvor (mletý) 2 ČL
paprika mletá sladká 3 ČL
oregano 2 ČL
olivový olej 80 ml
+ na potření
sůl
pepř
čerstvě mletý
limeta 4 ks
na klínky
krevety 24 ks
větší, vyloupané (ocásky ponechané) a zbavené střívka
kalamáry 300 g
na 3 cm proužky
losos 400 g
filety na kostky, či jiná pevná ryba bez kostí (např. tuňák, treska, mečoun)
Na melounovou salsu
limetová kůra 1.5 ČL
cca z 1 limety
limetová šťáva 80 ml
cca ze 3 limet
krupicový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
meloun 3 hrnky
nadrobno pokrájený
okurka 1 ks
na kostičky, zbavená semen
mango 1 ks
zralé, na kostičky
jalapeño 1 ks
nadrobno
cibule červená 1 ks
nadrobno
bazalka 8 lístků
nadrobno

1 Na salsu promíchejte limetovou kůru i šťávu, cukr a pepř. Smíchejte se zbylými přísadami kromě bazalky a uchovejte v chladu. Před podáváním osolte a doplňte bazalkou.

 Rozpalte gril. Na marinádu promíchejte česnek, chilli, zázvor, papriku, oregano, olej a osolte i opepřete.

3  Na dřevěné, nejlépe bambusové špejle (které jste předtím namočili na 30 minut do vody) napíchejte na každou 1 dílek limety, 1 krevetu, kroužek olihně a kostku ryby a celé ještě jednou zopakujte. Pokračujte s dalšími špejlemi do spotřebování přísad a připravené špízy pokryjte marinádou.

4 Gril potřete olejem a špízy grilujte po každé straně 2–3 minuty, až bude ryba propečená. Podávejte s melounovou salsou.

 NĚCO NAVÍC 

Zajímavou chuť dodá melounové salse špetka sušeného mletého česneku, přidaná těsně před podáváním. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit