Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska s krémovými bramborami

Rybu byste vždycky měli připravovat rychle, aby měla pevnou kůrčičku, ale uvnitř zůstala vláčná
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 800 g brambor (nejlépe starých), oloupaných a nakrájených
    • 6 jarních cibulek
    • 4 porce tresky nebo jiné ryby
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 400 ml plnotučného mléka
    • 4 lžíce másla
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Brambory vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte doměkka, asi 10-15 minut. Cibulky jemně nakrájejte, bílou a zelenou část zvlášť.

2.
Zmraženou rybu nechte dojít pokojové teploty a pečlivě osušte; čerstvou položte na kuchyňský papír, aby pustila přebytečnou vlhkost. V silnostěnné nepřilnavé pánvi pořádně rozpalte olej a vložte do něj kousky ryby. Pánví netřeste. Rybu smažte po jedné straně asi čtyři minuty, a až začnou okraje zlátnout, otočte ji. Stejným způsobem ji osmažte z druhé strany.

3. Svařte smetanu a mléko, pak přidejte máslo. Vsypte bílou část cibulek, trochu osolte i opepřete a dvě minuty povařte. Slité brambory rozmač­kejte, zalijte horkou mléčnou směsí, přidejte polo­vinu nati a pořádně promíchejte. Rybu podávejte s kaší posypanou zbylou natí a se šťávou z pánve.

Tip Apetitu
Jarní cibulku ve svazcích (zhruba sedm kusů) pořídíte například v Delvitě za pouhých sedm korun. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyborný..smetanu jsem nemela,tak to bylo bez ni, mlecna smes se zahustila moukou, jarni cibulka byla nahrazena porkem a byla to mnamka :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.13
Obrazek uzivatele
jednoduché a výborné jídlo. místo tresky jsem použila kapří podkovičky, lehce osolila a opepřila. mléko jsem také zahustila moukou a místo jarní cibulky, jsem použila obyčejnou bílou cibuli a to zelený jsem si uřízla z cibulí, které nám klíčí ve sklepě :) na máslo jsem zapomněla. je to opravdu skvělé a lehké jídlo! stojí za vyzkoušení... :)

Přidat komentář