Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s mrkvovým pilafem

Treska s mrkvovým pilafem

3.2/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1594 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 34 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká ryba vytváří s mrkvovým pilafem dokonale zdravou večeři. Maximální chuť a minimum kalorií a tuku!

Suroviny

olivový olej 2 PL
treska 4 ks
bez kůže, každá o váze 175 g ,možno nahradit jinou bělomasou rybou
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, sekaný
šťáva, kůra
nakrájená
kmín 2 ČL
nejlépe římský
mrkev 2 ks
velká, nastrouhaná
rýže 200 g
basmati, propláchnutá
vývar zeleninový 600 ml
možno i z kostky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte pekáč nebo plech a pak ho opatrně vyložte dvojitou vrstvou alobalu. Vytvořte zvýšené okraje, abyste zachytili šťávu. Alobal lehce potřete olejem a položte na něj kousky ryby. Posypte sekanými koriandrovými lístky a citronovou kůrou, zakápněte šťávou z citronu a trochou olivového oleje (ještě by vám měla zhruba lžíce zbýt). Osolte, opepřete a pod grilem nebo v rozpálené troubě zapékejte deset až dvanáct minut, aby bylo maso křehké a snadno se dělilo na plátky.

2

Na nepřilnavé pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej, vsypte cibuli i kmín a chvilku společně opékejte. Přihoďte mrkev, promíchejte, přidejte rýži a znovu promíchejte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přiklopte a zlehka povařte asi deset až patnáct minut, až bude rýže měkká a vývar se vsákne. Mezitím dejte nahřát čtyři talíře.

3

Dušenou rýži s mrkví přesuňte na nahřáté talíře, navrch položte opečenou rybu a všechno zalijte zachycenou šťávou. Chcete-li, doplňte zeleným listovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...