Treska s mrkvovým pilafem

Treska s mrkvovým pilafem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (22)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1594 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 213 g
Tuky 34 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Lehká ryba vytváří s mrkvovým pilafem dokonale zdravou večeři. Maximální chuť a minimum kalorií a tuku!

Suroviny

olivový olej 2 PL
treska 4 ks
bez kůže, každá o váze 175 g ,možno nahradit jinou bělomasou rybou
koriandr 2 PL
čerstvý, sekaný
citron 1 ks
šťáva, kůra
cibule 1 ks
nakrájená
kmín 2 ČL
nejlépe římský
mrkev 2 ks
velká, nastrouhaná
rýže 200 g
basmati, propláchnutá
vývar zeleninový 600 ml
možno i z kostky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Rozpalte pekáč nebo plech a pak ho opatrně vyložte dvojitou vrstvou alobalu. Vytvořte zvýšené okraje, abyste zachytili šťávu. Alobal lehce potřete olejem a položte na něj kousky ryby. Posypte sekanými koriandrovými lístky a citronovou kůrou, zakápněte šťávou z citronu a trochou olivového oleje (ještě by vám měla zhruba lžíce zbýt). Osolte, opepřete a pod grilem nebo v rozpálené troubě zapékejte deset až dvanáct minut, aby bylo maso křehké a snadno se dělilo na plátky.

Na nepřilnavé pánvi mezitím rozehřejte zbylý olej, vsypte cibuli i kmín a chvilku společně opékejte. Přihoďte mrkev, promíchejte, přidejte rýži a znovu promíchejte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přiklopte a zlehka povařte asi deset až patnáct minut, až bude rýže měkká a vývar se vsákne. Mezitím dejte nahřát čtyři talíře.

Dušenou rýži s mrkví přesuňte na nahřáté talíře, navrch položte opečenou rybu a všechno zalijte zachycenou šťávou. Chcete-li, doplňte zeleným listovým salátem.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit