Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou

Ředkev a řepu nakrájejte opravdu na velmi tenké plátky jako na carpaccio. Pokrm můžete podávat jako studený předkm nebo salát.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 bílá ředkev, asi 400 g
    • 200 g červené řepy (asi 1 střední bulva)
    • 2 lžíce medu
    • 6 lžic olivového oleje
    • šťáva z 1 velkého citronu
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • kysaná smetana k podávání
    • 4 lžíce nasekané pažitky, k podávání

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte med, olivový olej a citronovou šťávu na zálivku. Dochuťte solí a pepřem. Bílou ředkev oloupejte a na struhadle na zeleninu nakrouhejte na co nejtenčí kolečka. Natáhněte si gumové rukavice, prkénko potáhněte fólií a oloupejte a také velmi tence nakrájejte řepu. Na talíře rozložte střídavě plátky ředkve a řepy. Poprašte lehce solí, pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s kysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Kysanou smetanu můžete ochutit trochou citronové šťávy, cukru, soli a strouhaného křenu nebo kopru. Citronovou šťávu na zálivku klidně nahraďte vinným nebo jablečným octem a čerstvě drceným zeleným či barevným pepřem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu pro loveckou sezonu

Menu pro loveckou sezonu

Salát z aromatických zelených lístků

Ćervená řepa 14x jinak

REKLAMA

Přidat komentář