Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou
Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou

4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1005 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 41 g
Tuky 83 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ředkev a řepu nakrájejte opravdu na velmi tenké plátky jako na carpaccio. Pokrm můžete podávat jako studený předkm nebo salát.

Suroviny

cca 400 g
střední bulva, cca 200 g
med 2 PL
olivový olej 6 PL
z jednoho velkého citronů
sůl
pepř
čerstvě drcený
k podávání
pažitka 4 PL
nasekaná, k podávání

Postup

1

V misce prošlehejte med, olivový olej a citronovou šťávu na zálivku. Dochuťte solí a pepřem.

2

Bílou ředkev oloupejte a na struhadle na zeleninu nakrouhejte na co nejtenčí kolečka.

3

Natáhněte si gumové rukavice, prkénko potáhněte fólií a oloupejte a také velmi tence nakrájejte řepu.

4

Na talíře rozložte střídavě plátky ředkve a řepy.

5

Poprašte lehce solí, pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s kysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Kysanou smetanu můžete ochutit trochou citronové šťávy, cukru, soli a strouhaného křenu nebo kopru. Citronovou šťávu na zálivku klidně nahraďte vinným nebo jablečným octem a čerstvě drceným zeleným či barevným pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín