Ředkev a řepu nakrájejte opravdu na velmi tenké plátky jako na carpaccio. Pokrm můžete podávat jako studený předkm nebo salát.
Suroviny
Postup
V misce prošlehejte med, olivový olej a citronovou šťávu na zálivku. Dochuťte solí a pepřem.
Bílou ředkev oloupejte a na struhadle na zeleninu nakrouhejte na co nejtenčí kolečka.
Natáhněte si gumové rukavice, prkénko potáhněte fólií a oloupejte a také velmi tence nakrájejte řepu.
Na talíře rozložte střídavě plátky ředkve a řepy.
Poprašte lehce solí, pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s kysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Kysanou smetanu můžete ochutit trochou citronové šťávy, cukru, soli a strouhaného křenu nebo kopru. Citronovou šťávu na zálivku klidně nahraďte vinným nebo jablečným octem a čerstvě drceným zeleným či barevným pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu pro loveckou sezonu(4 recepty )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )