Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drožďová polévka s vločkami

Tahle nenápadná polévka si zaslouží vaši pozornost i přízeň.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Česká

Ingredience

    • 80 g ovesných vloček, přebraných
    • 40 g másla
    • 1 malá cibule, nakrájená najemno
    • 40 g droždí (tj. 1 kostka, sušené se nehodí)
    • 1 žloutek
    • kousek pórku, propláchnutý a nakrájený na kolečka a spařený
    • 100 g směsi mrkve, petržele a celeru, nakrájených na nudličky a spařených
    • sůl
    • zelená petrželka, nasekaná

Příprava jídla

1 Vločky uvařte v 1 1/4 l osolené vody doměkka. Na másle osmahněte cibulku, rozdrobte droždí a opékejte, aby se rozvonělo. Přidejte k vločkám a deset minut vařte. Pak vmíchejte žloutek prošlehaný s trochou vody a odstavte. Osolte, ozdobte pórkem, nudličkami zeleniny a petrželkou a servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd podle prababičky

Oběd podle prababičky

Pórková polévka

Drožďová pomazánka

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Česká kuchyně – polévky

REKLAMA

Přidat komentář