Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

4.9/5 Počet hodnocení: 119
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 804 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 69 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá a zdravá

Související recepty

Suroviny

nadrobno
droždí kostka
vývar zeleninový 1 l
pepř
sůl
vejce 1 ks
petrželka
na ozdobu

Postup

1

Do hrnce vsypte 2 lžíce ovesných vloček a za stálého míchání je 2 minuty pražte. Přidejte 2 lžíce másla, 1 cibuli, nadrobno, a opékejte 3 minuty.

2

Vsypte kostku rozdrobeného droždí a za stálého míchání opékejte, až začne červenat a příjemně vonět.

3

Zalijte litrem zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte, až budou vločky měkké.

4

Těsně před dokončením vlijte tenkým pramínkem rozkvedlané vejce. Zdobte petrželkou a pepřem.

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...