Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 804 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 69 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá a zdravá

Suroviny

ovesné vločky 2 PL
máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
droždí kostka
vývar zeleninový 1 l
pepř
sůl
vejce 1 ks
petrželka
na ozdobu

1 Do hrnce vsypte 2 lžíce ovesných vloček a za stálého míchání je 2 minuty pražte. Přidejte 2 lžíce másla, 1 cibuli, nadrobno, a opékejte 3 minuty. Vsypte kostku rozdrobeného droždí a za stálého míchání opékejte, až začne červenat a příjemně vonět. Zalijte litrem zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte, až budou vločky měkké. Těsně před dokončením vlijte tenkým pramínkem rozkvedlané vejce. Zdobte petrželkou a pepřem.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit