0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

4.9 / 5. Počet hodnocení: 104
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 804 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 69 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá a zdravá

Suroviny

ovesné vločky 2 PL
máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
droždí kostka
vývar zeleninový 1 l
pepř
sůl
vejce 1 ks
petrželka
na ozdobu

1 Do hrnce vsypte 2 lžíce ovesných vloček a za stálého míchání je 2 minuty pražte. Přidejte 2 lžíce másla, 1 cibuli, nadrobno, a opékejte 3 minuty. Vsypte kostku rozdrobeného droždí a za stálého míchání opékejte, až začne červenat a příjemně vonět. Zalijte litrem zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte, až budou vločky měkké. Těsně před dokončením vlijte tenkým pramínkem rozkvedlané vejce. Zdobte petrželkou a pepřem.

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit