Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (121)
Do 10 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 10 g
Tuky 35 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buď ji milujete, nebo si ji teprve zamilujete. Je prostě skvělá!

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá
droždí 4 kostky
sůl
vejce 2 ks
pepř

1V pánvi na másle opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí, asi 3 minuty.

2 Vsypte rozdrobené droždí, osolte a opepřete. Míchejte asi další tři minuty, až droždí začne vonět.

3 Do směsi zašlehejte vejce a za stálého míchání nechte srazit. Drožďová pomazánka je na chlebu výborná vlažná i studená.

Další recept na drožďovou pomazánku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit