Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drožďová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 143
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 10 g
Tuky 35 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drožďovou pomazánku buď milujete, nebo si ji teprve zamilujete. Kvasnice během tepelné úpravy ztratí svou charakteristicky silnou chuť a následným přimícháním vajec získáte jemnou pomazánku, po které se budou oblizovat i ti nejzarputilejší odpůrci. Namazaná na čerstvém pečivu a posypaná pažitkou se stane chutnou svačinou plnou vitamínů.

Suroviny

malá
droždí 4 kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks

Postup

1

V pánvi na másle opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí, asi 3 minuty.

2

Vsypte rozdrobené droždí, osolte a opepřete. Míchejte asi další tři minuty, až droždí začne vonět.

3

Do směsi zašlehejte vejce a za stálého míchání nechte srazit. Drožďová pomazánka je na chlebu výborná vlažná i studená.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

13.11.2018 13:45

Super

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...