0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Drožďová pomazánka

4.4 / 5. Počet hodnocení: 125
Do 10 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 10 g
Tuky 35 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buď kvasnicovou pomazánku milujete, nebo si ji teprve zamilujete. Je prostě skvělá!

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá
droždí 4 kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks

Postup

1

V pánvi na másle opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí, asi 3 minuty.

2

Vsypte rozdrobené droždí, osolte a opepřete. Míchejte asi další tři minuty, až droždí začne vonět.

3

Do směsi zašlehejte vejce a za stálého míchání nechte srazit. Drožďová pomazánka je na chlebu výborná vlažná i studená.

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...
Retro jídlo týdne: Budapešťská pomazánka
  • Lidé a jídlo

Retro jídlo týdne: Budapešťská pomazánka

Dnes pro vás máme pozvánku do mléčného baru. Budapešťská pomazánka patřila v jeho nabídce ke stálicím od 50. let minulého století. Recept na ni je jednoduchý a stačí do něj jen pár surovin, které nejspíš máte doma. Paprikovou pomazánku si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit