V této podobě budete droždí milovat. Strávníky vpusťte do kuchyně, až bude hotovo a vyvětráno, a budete překvapeni jako my v redakci, jak rychle pomazánka zmizí.
Postup
V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli dosklovita.
Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začne opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fázi se droždí začne opékat! Pokračujte v opékání a míchání, dokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.
Pak přisypte uzené, osmahněte ho a přisypte strouhanku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhanky a hmota je sypká.
Vlijte vejce a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Skvělé teplé i studené.