0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drožďová pomazánka s uzeným masem

Drožďová pomazánka s uzeným masem

2.9 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 37 g
Tuky 133 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V této podobě budete droždí milovat. Strávníky vpusťte do kuchyně, až bude hotovo a vyvětráno, a budete překvapeni jako my v redakci, jak rychle pomazánka zmizí.

Suroviny

sádlo 60 g
lze nahradit olejem
cibule 1 ks
nakrájená najemno
droždí čerstvé 4 kostky
strouhanka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 6 ks
rozšlehané s mlékem
mléko 2 PL
uzené maso 100 g
na kostičky
2 ks
kyselá okurka na kostičky
pažitka
na ozdobu
chleba
čerstvý k podávání

Postup

1

V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli dosklovita.

2

Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začne opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fázi se droždí začne opékat! Pokračujte v opékání a míchání, dokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.

3

Pak přisypte uzené, osmahněte ho a přisypte strouhanku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhanky a hmota je sypká.

4

Vlijte vejce a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Skvělé teplé i studené.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit