Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 37 g
Tuky 133 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V této podobě budete droždí milovat. Strávníky vpusťte do kuchyně, až bude hotovo a vyvětráno, a budete překvapeni jako my v redakci, jak rychle pomazánka zmizí.

Suroviny

sádlo 60 g
lze nahradit olejem
cibule 1 ks
nakrájená najemno
droždí čerstvé 4 kostky
strouhanka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 6 ks
rozšlehané s mlékem
mléko 2 PL
uzené maso 100 g
na kostičky
2 ks
kyselá okurka na kostičky
pažitka
na ozdobu
chleba
čerstvý k podávání

1 V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli dosklovita. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začne opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fázi se droždí začne opékat! Pokračujte v opékání a míchání, dokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.

2 Pak přisypte uzené, osmahněte ho a přisypte strouhanku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhanky a hmota je sypká. Vlijte vejce a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Skvělé teplé i studené.

 

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit