Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté knedlíky vařené v páře

Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ kynutí cca 2 hodiny Vaření: 10 minut
P
Česká

Ingredience

    • 20 g droždí
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 350–400 ml vlažného mléka
    • 600 g hrubé mouky
    • 2 lžičky soli
    • nastrouhaná kůra z 1/2–1 biocitronu (nemusí být)
    • 2 žloutky

Příprava jídla

1 Z droždí, cukru, hrstky mouky a poloviny mléka nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte zbývající mouku se solí a citronovou kůrou. Utvořte důlek a do něj vlijte žloutky a kvásek. Pak postupně přidávejte zbývající mléko a vařečkou hněťte tak dlouho, až získáte tuhé těsto. Zakryjte a nechte na teplém místě asi hodinu a půl kynout.

2 Vykynuté těsto prohněťte a pak z něj vyvalujte koule o velikosti tenisového míčku. Nechte je asi 15 minut kynout na pomoučněném válu. Mezitím nalijte do širokého hrnce asi 5 cm vody, na vršek napněte utěrku a upevněte ji provázkem (jako byste chtěli z hrnce udělat buben). Postavte na vařič a přiveďte vodu k varu. Na utěrku naskládejte koule, přiklopte druhým hrncem a vařte je asi 10 minut (v půlce vaření je můžete obrátit). Uvařené knedlíky dejte na talíř a propíchněte vidličkou, aby vyšla pára.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář