Není nad poctivé české knedlíky! Recept mám od paní Babkové z Horšovského Týna a považuju je za naprosto dokonalé…
Náš tip: Připravte si třeba i vídeňské knedlíky podle našeho video receptu
Suroviny
droždí
½
bal
krupicový cukr
1
ČL
mouka pšeničná polohrubá
400
g
mouka pšeničná hrubá
2
hrsti
+ na posypání
sůl
1
špetka
mléko
150
ml
až 200 ml, napůl naředěné s vodou
Postup
1
Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody s cukrem. Kvásek pak vlijte k mouce se solí, přidejte vejce a dvě třetiny mléka.
2
Zadělejte tuhé těsto (podle potřeby přilévejte mléko), posypte ho moukou a nechte půl hodiny kynout.
3
Těsto promíchejte a znovu ho dejte kynout; musí zdvojnásobit objem. Pak tvarujte knedlíky zhruba o velikosti tenisáku.
4
Do hrnce nalijte trochu vody, vložte pařáček a přikryjte ho jemným plátýnkem. Na něj naskládejte knedlíky a 10 až 12 minut vařte. Hned po uvaření je přepulte.
Komentáře