Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchané kynuté knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 348 g
Tuky 8 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad poctivé české knedlíky! Recept mám od paní Babkové z Horšovského Týna a považuju je za naprosto dokonalé…

Náš tip: Připravte si třeba i vídeňské knedlíky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

droždí ½ bal
mouka pšeničná hrubá 2 hrsti
+ na posypání
sůl 1 špetka
mléko 150 ml
až 200 ml, napůl naředěné s vodou

Postup

1

Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody s cukrem. Kvásek pak vlijte k mouce se solí, přidejte vejce a dvě třetiny mléka.

2

Zadělejte tuhé těsto (podle potřeby přilévejte mléko), posypte ho moukou a nechte půl hodiny kynout.

3

Těsto promíchejte a znovu ho dejte kynout; musí zdvojnásobit objem. Pak tvarujte knedlíky zhruba o velikosti tenisáku.

4

Do hrnce nalijte trochu vody, vložte pařáček a přikryjte ho jemným plátýnkem. Na něj naskládejte knedlíky a 10 až 12 minut vařte. Hned po uvaření je přepulte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

27.06.2008 10:26
Cyrile.jsi dement!
29.01.2008 12:29
ja do knedliku jeste pridavam hrst burizonu jsou vice naychane, mirka
02.01.2008 19:59
Přidávám se k chvále tohoto receptu. Vařila jsem houskové knedlíky poprvé v životě a fakt se povedly! A hlavně je ten recept tak snadný. Ovšem těsně po vykynutí mi došlo, že nemám pařáček a tak jsem vařila cca 12 minut ve vodě. I tak byly přesně takové, jako mají houskové knedlíky být. Díky za recept, jiné už vařit nebudu!!!
17.11.2007 23:56
Právě jsem je dovařila a jsou výborné, mockrát děkuji autorce za recept a Tobe milý Cyrile vzkazuju, že Ty sám jsi hlupaň- nebo jak jsi to nazval. Je jenom na každé kuchařce nebo kuchaři, jak si v kuchyni pomůže, hlavně že pak chutná!
30.10.2007 13:07
Takové knedlíky dělala moje maminka. Po její smrti jsem je nikde v jejích receptech nenašla, dělala je z hlavy. Teď jsem je, díky Vám, zase nalezla a vždy, když je dělám, si na maminku vzpomenu. Měla by radost.
04.09.2007 20:39
Recept se nachází v č.4/06, str.44
11.10.2006 12:59
Dělám podobné a ještě do nich dávám 2 na kostičky pokrájené rohlíky a trochu bylinek. Zpracovávám je elektrickým hnětačem a jsou fakt super.
09.12.2006 07:01
Paní "štěpánka" je hlupaňa a dokazuje fakt, jakým způsobrm ty tzv.kuchařky zdeformují kvalitní recepty. Cyril
23.03.2007 18:18
Nesouhlasím s názorem, že je štěpánka hlupaňa, má svůj osobitý způsob vaření, který nikomu ho nevnucuje, chce se o něj jen podělit. Její recept není o nic nekvalitnější, a takoví lidé, jako jste vy by byli zřejmě nejraději, aby nikdo nevyčníval z řady, že? Ať žije uniformita!!!

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč