Dopřejte si jednou za čas českou klasiku a udělejte si poctivé karlovarské knedlíky.
Suroviny
máslo
90
g
změklé
sůl
1
ČL
vejce
6
ks
žloutky a bílky zvlášť
mléko
300
ml
mouka pšeničná hrubá
550
g
housky
5
ks
na kostičky, opečené na 20 g másla
1 Utřete 70 g másla se solí, po jednom vmíchejte žloutky a postupně přidávejte mléko a mouku. Vmíchejte opečenou housku a bílky ušlehané na sníh.
2 Dvě utěrky potřete zbytkem másla, rozdělte na ně těsto, zabalte, na obou koncích dvakrát zavažte (hned u těsta a pak po dalších 6 centimetrech) a vložte na 15 minut do vroucí osolené vody. Pak odstraňte provázky blíž těstu a ještě 25 minut vařte. Vyndejte z vody, vyjměte z utěrky a nití pokrájejte.