0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí se svatební křenovo-mandlovou omáčkou a poctivými karlovarskými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5075 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 648 g
Tuky 168 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si jednou za čas českou klasiku a udělejte si poctivé karlovarské knedlíky. 

Suroviny

máslo 90 g
změklé
sůl 1 ČL
vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
mléko 300 ml
mouka pšeničná hrubá 550 g
housky 5 ks
na kostičky, opečené na 20 g másla

1 Utřete 70 g másla se solí, po jednom vmíchejte žloutky a postupně přidávejte mléko a mouku. Vmíchejte opečenou housku a bílky ušlehané na sníh.

2 Dvě utěrky potřete zbytkem másla, rozdělte na ně těsto, zabalte, na obou koncích dvakrát zavažte (hned u těsta a pak po dalších 6 centimetrech) a vložte na 15 minut do vroucí osolené vody. Pak odstraňte provázky blíž těstu a ještě 25 minut vařte. Vyndejte z vody, vyjměte z utěrky a nití pokrájejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín