Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Popis receptu: 
Jídlo pro dva
Autor: Markéta Kintlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 lžíce javorového sirupu 2 lžíce olivového oleje + trochu napečení 1 lžička mletého jamajského pepře nebo nového koření 1 lžička mletého koriandru špetka muškátového květu 1/2 lžičky mletého a 1/2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru 400g vepřového masa mořská sůl, pepř Na salát: 1 malý stroužek česneku 1 lžička dijonské hořčice 3 lžičky octa 60ml olivového oleje 1 malé jablko 1 čerená nebo bílá čekanka hrst lískových oříšků mořská sůl, pepř

Příprava jídla

1. Smícháme javorový sirup, olej, jamajský pepř (nové koření), koriandr, muškátový květ, oba zázvory, dochutíme solí a pepřem. Do marinády naloříme maso, zakryjeme fólií a neecháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v chladničce marinovat. 2. Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Rozehřejeme trochu oleje na pánvi a rychle asi po dobu 2 - 3 minut na oleji opečeme naložené maso. Poté vložíme pánev do trouby a pečeme 12 - 15 minut. 3. Mezitítm si nadrobno nasekáme česnek a smícháme ho s hořčicí, octem a olejem. Osolíme a opepříme. Vykrájená jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi opražíme nasucho ořechy, nahrubo je nasekáme. Smícháme čekanku s kousky jablek, ořechy a dresingem. Nakrájíme maso na silnější plátky a podáváme ho se salátem.
REKLAMA

Přidat komentář