Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřový steak se salátem z čekanky, jablek a vlašských ořechů

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1 lžíce javorového sirupu
2 lžíce olivového oleje + trochu napečení
1 lžička mletého jamajského pepře nebo nového koření
1 lžička mletého koriandru
špetka muškátového květu
1/2 lžičky mletého a 1/2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru
400g vepřového masa
mořská sůl, pepř

Na salát:
1 malý stroužek česneku
1 lžička dijonské hořčice
3 lžičky octa
60ml olivového oleje
1 malé jablko
1 čerená nebo bílá čekanka
hrst lískových oříšků
mořská sůl, pepř
1. Smícháme javorový sirup, olej, jamajský pepř (nové koření), koriandr, muškátový květ, oba zázvory, dochutíme solí a pepřem. Do marinády naloříme maso, zakryjeme fólií a neecháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v chladničce marinovat. 2. Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Rozehřejeme trochu oleje na pánvi a rychle asi po dobu 2 - 3 minut na oleji opečeme naložené maso. Poté vložíme pánev do trouby a pečeme 12 - 15 minut. 3. Mezitítm si nadrobno nasekáme česnek a smícháme ho s hořčicí, octem a olejem. Osolíme a opepříme. Vykrájená jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi opražíme nasucho ořechy, nahrubo je nasekáme. Smícháme čekanku s kousky jablek, ořechy a dresingem. Nakrájíme maso na silnější plátky a podáváme ho se salátem.
Autor: maukettka

Obchod Apetit