Vepřový steak se salátem z čekanky

Vepřový steak se salátem z čekanky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1825 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 41 g
Tuky 146 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřové maso 400 g
sůl
pepř
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
zázvor (mletý) 0.5 ČL
muškátový květ špetka
koriandr mletý 1 ČL
nové koření 1 ČL
javorový sirup 1 PL
olivový olej 2 PL
Na salát
česnek 1 stroužek
hořčice dijonská 1 ČL
ocet 3 ČL
olivový olej 60 ml
jablko 1 ks
čekanka 1 ks
lískové oříšky 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Smícháme javorový sirup, olej, jamajský pepř (nové koření), koriandr, muškátový květ, oba zázvory, dochutíme solí a pepřem. Do marinády naloříme maso, zakryjeme fólií a neecháme alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc) v chladničce marinovat.

2

Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Rozehřejeme trochu oleje na pánvi a rychle asi po dobu 2 - 3 minut na oleji opečeme naložené maso. Poté vložíme pánev do trouby a pečeme 12 - 15 minut.

3

Mezitítm si nadrobno nasekáme česnek a smícháme ho s hořčicí, octem a olejem. Osolíme a opepříme. Vykrájená jablka nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi opražíme nasucho ořechy, nahrubo je nasekáme. Smícháme čekanku s kousky jablek, ořechy a dresingem. Nakrájíme maso na silnější plátky a podáváme ho se salátem.

Foto ilustračné
Zdroj: Pizabay.com

Autor: maukettka

Obchod Apetit