0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové medailonky s houbami a jablky

Vepřové medailonky s houbami a jablky

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 67 g
Tuky 103 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé a jednoduché jíjdo připravíte k obědu nebo k večeři jedním šmahem. Ucítíte z něj i vůni dálek, je totiž inspirované chutěmi Normandie.

Suroviny

máslo 4 PL
panenka 600 g
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zbavené jadřince, na plátky
šalotka 4 ks
na plátky
lesní houby 400 g
hříbky, lišky
cider 250 ml
suchý francouzský
calvados 100 ml
pažitka
na ozdobení

Postup

1

V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte vepřové medailonky 2–3 minuty po každé straně. Osolte, opepřete, zabalte do alobalu a uchovejte horké.

2

V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opékejte plátky jablek 5–7 minut, až trochu změknou.

3

Mezitím v pánvi po mase rozehřejte zbytek másla a opékejte na něm šalotku a houby asi 5 minut; také by měly změknout. Zalijte cidrem a calvadosem, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3–5 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu.

4

Vmíchejte crème fraîche, ztlumte, vraťte do pánve maso a na mírném plameni prohřívejte 2 minuty, případně dosolte a opepřete. Přendejte do servírovací nádoby, přidejte jablka a posypte pažitkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč