Vepřové medailonky s houbami a jablky

Vepřové medailonky s houbami a jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1981 kcal
Bílkoviny 133 g
Cukr 59 g
Tuky 103 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Inspirované Normandií

Suroviny

máslo 4 PL
panenka 600 g
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jablka 1 ks
zbavené jadřince, na plátky
šalotka 4 ks
na plátky
400 g
malé pevné houby např. hříbky, lišky
250 ml
suchý francouzský cider
calvados 100 ml
francouzská jablečná pálenka
zakysaná smetana 150 g
pažitka
na ozdobení

1 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte vepřové medailonky 2–3 minuty po každé straně. Osolte, opepřete, zabalte do alobalu a uchovejte horké.

2 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opékejte plátky jablek 5–7 minut, až trochu změknou.

3 Mezitím v pánvi po mase rozehřejte zbytek másla a opékejte na něm šalotku a houby asi 5 minut; také by měly změknout. Zalijte cidrem a calvadosem, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3–5 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Vmíchejte crème fraîche, ztlumte, vraťte do pánve maso a na mírném plameni prohřívejte 2 minuty, případně dosolte a opepřete. Přendejte do servírovací nádoby, přidejte jablka a posypte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit