Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové medailonky s houbami a jablky

Vepřové medailonky s houbami a jablky

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 67 g
Tuky 103 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé a jednoduché jíjdo připravíte k obědu nebo k večeři jedním šmahem. Ucítíte z něj i vůni dálek, je totiž inspirované chutěmi Normandie.

Suroviny

panenka 600 g
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zbavené jadřince, na plátky
na plátky
lesní houby 400 g
hříbky, lišky
cider 250 ml
suchý francouzský
calvados 100 ml
pažitka
na ozdobení

Postup

1

V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte vepřové medailonky 2–3 minuty po každé straně. Osolte, opepřete, zabalte do alobalu a uchovejte horké.

2

V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opékejte plátky jablek 5–7 minut, až trochu změknou.

3

Mezitím v pánvi po mase rozehřejte zbytek másla a opékejte na něm šalotku a houby asi 5 minut; také by měly změknout. Zalijte cidrem a calvadosem, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3–5 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu.

4

Vmíchejte crème fraîche, ztlumte, vraťte do pánve maso a na mírném plameni prohřívejte 2 minuty, případně dosolte a opepřete. Přendejte do servírovací nádoby, přidejte jablka a posypte pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...