Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný crème brûlée

Tahle francouzská lahůdka se nikdy nepřejí. Na druhé straně – obměna potěší. Tahle s kondenzovaným mlékem, rumem a kořením se nám hodně zalíbila.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT40M
Pečení 0:40
Pohár Italská

Ingredience

    • 1 vanilkový lusk
    • 2 tobolky kardamomu
    • 1 lžička mleté skořice
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 3 lžíce tmavého rumu
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 4 žloutky
    • 170 g slazeného kondenzovaného mléka
    • krupicový cukr na krustu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Podélně rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte dřeň do kastrůlku, přidejte ostatní koření, rum, smetanu a pomalu na mírném ohni přiveďte k varu a vypněte.

2 V míse krátce prošlehejte žloutky a kondenzované mléko. Ochucenou horkou smetanu pramínkem za stálého šlehání zapracujte do žloutkové směsi. Rozdělte do šesti zapékacích misek o objemu 150 ml. Přendejte do pekáčku a kolem opatrně nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

3 Zakryjte alobalem a pečte v troubě 40 minut. Nechte mírně zchladnout, pak misky přesuňte do chladničky a počkejte, až krém ztuhne.

4 Před podáváním posypte povrch krému cukrem a rozehřejte ho opalovací pistolí. Pokud ji nemáte, rozpalte gril v troubě a misky pod něj na chvilku strčte.

NĚCO NAVÍC
Krém můžete ozdobit plátky pomeranče zahřátými na pár minut s citronovou šťávou, trochou cukru a střikem pomerančového likéru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové řezy s jablky a ostružinami

Zmrzlina bez potíží a pucků

Horký čokoládový dortík

Šampaňský krém s rozinkami

Limetový koláč

Banánovo-karamelový dort

Dezerty z francouzských kaváren

REKLAMA

Přidat komentář