0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněný crème brûlée

Kořeněný crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněný crème brûlée

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3917 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 147 g
Tuky 312 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle francouzská lahůdka se nikdy nepřejí. Na druhé straně – obměna potěší. Tahle s kondenzovaným mlékem, rumem a kořením se nám hodně zalíbila.

Suroviny

vanilkový lusk 1 ks
kardamom 2 tobolky
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
rum 3 PL
tmavý
smetana ke šlehání 500 ml
žloutek 4 ks
kondenzované mléko 170 g
slazené
krupicový cukr
na krustu

1 Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Podélně rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte dřeň do kastrůlku, přidejte ostatní koření, rum, smetanu a pomalu na mírném ohni přiveďte k varu a vypněte.

2 V míse krátce prošlehejte žloutky a kondenzované mléko. Ochucenou horkou smetanu pramínkem za stálého šlehání zapracujte do žloutkové směsi. Rozdělte do šesti zapékacích misek o objemu 150 ml. Přendejte do pekáčku a kolem opatrně nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

3 Zakryjte alobalem a pečte v troubě 40 minut. Nechte mírně zchladnout, pak misky přesuňte do chladničky a počkejte, až krém ztuhne.

4 Před podáváním posypte povrch krému cukrem a rozehřejte ho opalovací pistolí. Pokud ji nemáte, rozpalte gril v troubě a misky pod něj na chvilku strčte.

NĚCO NAVÍC
Krém můžete ozdobit plátky pomeranče zahřátými na pár minut s citronovou šťávou, trochou cukru a střikem pomerančového likéru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit