Kořeněný crème brûlée

Kořeněný crème brûlée

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3366 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 53 g
Tuky 298 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle francouzská lahůdka se nikdy nepřejí. Na druhé straně – obměna potěší. Tahle s kondenzovaným mlékem, rumem a kořením se nám hodně zalíbila.

Suroviny

vanilkový lusk 1 ks
kardamom 2 tobolky
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
rum 3 PL
tmavý
smetana ke šlehání 500 ml
žloutek 4 ks
170 g
kondenzováné mléko
krupicový cukr
na krustu

1 Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Podélně rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte dřeň do kastrůlku, přidejte ostatní koření, rum, smetanu a pomalu na mírném ohni přiveďte k varu a vypněte.

2 V míse krátce prošlehejte žloutky a kondenzované mléko. Ochucenou horkou smetanu pramínkem za stálého šlehání zapracujte do žloutkové směsi. Rozdělte do šesti zapékacích misek o objemu 150 ml. Přendejte do pekáčku a kolem opatrně nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

3 Zakryjte alobalem a pečte v troubě 40 minut. Nechte mírně zchladnout, pak misky přesuňte do chladničky a počkejte, až krém ztuhne.

4 Před podáváním posypte povrch krému cukrem a rozehřejte ho opalovací pistolí. Pokud ji nemáte, rozpalte gril v troubě a misky pod něj na chvilku strčte.

NĚCO NAVÍC
Krém můžete ozdobit plátky pomeranče zahřátými na pár minut s citronovou šťávou, trochou cukru a střikem pomerančového likéru.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit