0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněný crème brûlée

Kořeněný crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněný crème brûlée

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3917 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 147 g
Tuky 312 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle francouzská lahůdka se nikdy nepřejí. Na druhé straně – obměna potěší. Tahle s kondenzovaným mlékem, rumem a kořením se nám hodně zalíbila.

Suroviny

vanilkový lusk 1 ks
kardamom 2 tobolky
skořice 1 ČL
mletá
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
rum 3 PL
tmavý
žloutek 4 ks
slazené
krupicový cukr
na krustu

1 Troubu předehřejte na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Podélně rozřízněte vanilkový lusk, vyškrábněte dřeň do kastrůlku, přidejte ostatní koření, rum, smetanu a pomalu na mírném ohni přiveďte k varu a vypněte.

2 V míse krátce prošlehejte žloutky a kondenzované mléko. Ochucenou horkou smetanu pramínkem za stálého šlehání zapracujte do žloutkové směsi. Rozdělte do šesti zapékacích misek o objemu 150 ml. Přendejte do pekáčku a kolem opatrně nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky misek.

3 Zakryjte alobalem a pečte v troubě 40 minut. Nechte mírně zchladnout, pak misky přesuňte do chladničky a počkejte, až krém ztuhne.

4 Před podáváním posypte povrch krému cukrem a rozehřejte ho opalovací pistolí. Pokud ji nemáte, rozpalte gril v troubě a misky pod něj na chvilku strčte.

NĚCO NAVÍC
Krém můžete ozdobit plátky pomeranče zahřátými na pár minut s citronovou šťávou, trochou cukru a střikem pomerančového likéru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč