Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové řezy s jablky a ostružinami

Domácí müsli tyčinky s mléčným karamelem.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny
+ vaření karamelu
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 300 g jablek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na kostičky
    • 400 g slazeného kondenzovaného mléka
    • 200 g ovesných vloček
    • 2 lžičky mleté skořice

    NA DROBENKU

    • 55 g ovesných vloček
    • 20 g másla, pokrájeného
    • 55 g opražených mandlových lupínků
    • 300 g mražených ostružin
    • řecký nebo jiný hustý bílý jogurt k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Uzavřenou konzervu mléka dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla potopená. Na mírném ohni vařte 2,5 hodiny; zhruba každou půlhodinu konzervu obraťte. Průběžně dolévejte horkou vodu, aby plechovka zůstala stále potopená. Po vychladnutí otevřete – uvnitř najdete mléčný karamel.

2 Jablka zalijte 6 lžícemi vody a 5–6 minut povařte; pak sceďte a rozmixujte. Smíchejte s ovesnými vločkami, skořicí a 2/3 připraveného mléčného karamelu.

3 Formu 18 x 28 cm vyložte pečicím papírem a dejte do ní asi 2/3 směsi. Pomocí lžíce ji rozetřete do hladké stejnoměrné vrstvy. Navrch opatrně rozložte ostružiny. Našlehejte zbylou třetinu mléčného karamelu a pokapejte jím ostružiny.

4 Nakonec připravte drobenku. Vločky na drobenku nasypte do zbývající třetiny jablečno-ovesné směsi a dobře promíchejte. Přidejte máslo a špičkami prstů ho zapracujte. Na závěr vmíchejte mandlové lupínky.

5 Drobenku rozprostřete na ostružiny a mírně přitlačte, aby se všechny vrstvy spojily. Pečte 25–30 minut dozlatova. Pak nechte úplně vychladnout a rozkrájejte na řezy. Vychutnejte si je doplněné lžící hustého jogurtu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šampaňský krém s rozinkami

Limetový koláč

Horký čokoládový dortík

Kořeněný crème brûlée

Banánovo-karamelový dort

Zmrzlina bez potíží a pucků

Morkové řezy

Tajemná krása ostružin

Přidat komentář