Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (64)
Do 20 minut Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5011 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 551 g
Tuky 253 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.

Suroviny

máslo 200 g
rozpuštěné
hnědý cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1
vejce 3 ks
prošlehaná
mléko 2 PL
jogurt 200 g
meruňky 300 g
přepůlených, bez pecky a slupky (viz Něco navíc)
ostružiny 250 g
Na drobenku
máslo 50 g
studené
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
hnědý cukr 4 PL
skořice 1 PL

1 Pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte papírem na pečení – bude lépe držet, když formu namažete máslem nebo potřete vodou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Smíchejte máslo, cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko. Těsto vlijte do formy a pečte 25 minut. Mezitím si udělejte drobenku a očistěte ovoce. Koláč vytáhněte z trouby, potřete jogurtem a nasypte na něj ovoce a drobenku. Pečte ještě 15–20 minut tak, aby špejle po zapíchnutí vyšla čistá.

3 Koláč můžete podávat teplý i studený, v lednici vydrží několik dní.

NĚCO NAVÍC
Meruňky na koláč s ostružinami a drobenkou několikrát nařízněte a na 40 vteřin je ponořte do vroucí vody – půjdou tak líp loupat.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit