Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

4.1/5 Počet hodnocení: 82
Více než hodinu Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4995 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 549 g
Tuky 253 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.

Suroviny

máslo 200 g
rozpuštěné
hnědý cukr 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 3 ks
prošlehaná
jogurt 200 g
vanilkový
přepůlené, bez pecky a slupky (viz Něco navíc)
Na drobenku
studené
hnědý cukr 4 PL

Postup

1

Pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte papírem na pečení – bude lépe držet, když formu namažete máslem nebo potřete vodou. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Smíchejte máslo, cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko. Těsto vlijte do formy a pečte 25 minut.

3

Mezitím si udělejte drobenku a očistěte ovoce. Koláč vytáhněte z trouby, potřete jogurtem a nasypte na něj ovoce a drobenku. Pečte ještě 15–20 minut tak, aby špejle po zapíchnutí vyšla čistá.

4

Koláč můžete podávat teplý i studený, v lednici vydrží několik dní.

NĚCO NAVÍC
Meruňky na koláč s ostružinami a drobenkou několikrát nařízněte a na 40 vteřin je ponořte do vroucí vody – půjdou tak líp loupat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

26.07.2015 19:17

perfekný koláč, marhule som vôbec nešúpala, myslím že nebolo treba

31.07.2014 09:11

Místo jogurtu jsem udělala puding a dala jiné ovoce, ale i tak všem moc chutnal.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč