Suroviny
gnocchi bramborové
500
g
brokolice
200
g
sýr
150
g
s modrou plísní, gorgonzola
smetana ke šlehání
150
ml
máslo
1
PL
na vymazání formy
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Předehřejte troubu na 190C. Uvařte gnocchi ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu.
2
Pak je slijte, nechte krátce okapat a dejte do velké mísy.
3
V té samé vodě uvařte brokolici (já vařím v páře na hrncem s noky), stačí pár minut, aby zůstala pevná na skus. Slijte ji a vyklopte do mísy k nokům.
4
Do mísy nadrobte sýr, přilijte smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.
5
Zapékací mísu vymažte máslem a přesuňte do ní noky s brokolicí.
6
Vložte do trouby a pečte 15 - 20 minut, dokud povrch mírně nezezlátne.
Foto: Flickr.com