
Uživatelský
recept
recept
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem
Popis receptu:
vynikající oběd i večeře. Recept z Apetit 2/2012
Autor: Šárka Beránková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
500g gnocchi
200g brokolice
150g sýra s modrou plísní (gorgonzola)
150ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla na vymazání formy
sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 190C. Uvařte gnocchi ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu. Pak je slijte, nechte krátce okapat a dejte do velké mísy. V té samé vodě uvařte brokolici (já vařím v páře na hrncem s noky), stačí pár minut, aby zůstala pevná na skus. Slijte ji a vyklopte do mísy k nokům. Do mísy nadrobte sýr, přilijte smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.
Zapékací mísu vymažte máslem a přesuňte do ní noky s brokolicí. Vložte do trouby a pečte 15 - 20 minut, dokud povrch mírně nezezlátne.
Přidat komentář