Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem

Popis receptu: 
vynikající oběd i večeře. Recept z Apetit 2/2012
Autor: Šárka Beránková
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    500g gnocchi 200g brokolice 150g sýra s modrou plísní (gorgonzola) 150ml smetany ke šlehání 1 lžíce másla na vymazání formy sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 190C. Uvařte gnocchi ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu. Pak je slijte, nechte krátce okapat a dejte do velké mísy. V té samé vodě uvařte brokolici (já vařím v páře na hrncem s noky), stačí pár minut, aby zůstala pevná na skus. Slijte ji a vyklopte do mísy k nokům. Do mísy nadrobte sýr, přilijte smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Zapékací mísu vymažte máslem a přesuňte do ní noky s brokolicí. Vložte do trouby a pečte 15 - 20 minut, dokud povrch mírně nezezlátne.
REKLAMA

Přidat komentář