Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

2.8 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 212 g
Tuky 24 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální pro chvíle, kdy ještě budete v dubnu za kamny.

Suroviny

špenát 200 g
očištěný (může být i baby)
ricotta 125 g
parmazán 2 PL
najemno nastrouhaný + k podávání
brokolice 200 g
rozdělená na růžičky (může být i mražená, tu povařte na začátku o pár minut déle)
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
bazalka 1 hrst
listy natrhané nahrubo
pečivo 20 g
celozrnné, rozmixované
bylinky
čerstvé, na ozdobení (nemusí být)

1 Troubu předehřejte na 200°C. Špenát přelijte v míse horkou vodou, nechte stát 1/2–2 minuty (podle toho, jestli máte baby, nebo obyčejný). Pak ho sceďte, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat.

2 Pak rozmixujte najemno. Přidejte ricottu a 1 lžící parmazánu. Bude-li směs příliš hutná, nařeďte ji troškou vody.

3 Brokolici minutu povařte v rendlíku ve vroucí osolené vodě, vsypte gnocchi a vařte ještě 2 minuty, pak dobře sceďte. Vraťte do rendlíku, přidejte špenátovou ricottu, cit- ronovou kůru a bazalku a dobře promíchejte, podle potřeby lehce dosolte.

4 Přesuňte do zapékací mísy. Posypte strouhankou a zbývajícím parmazánem. Opepřete. Zapékejte cca 15 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit dalším parmazánem a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit