Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem
Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

3.3/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 212 g
Tuky 24 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální pro chvíle, kdy ještě budete v dubnu za kamny.

Suroviny

očištěný (může být i baby)
ricotta 125 g
najemno nastrouhaný + k podávání
rozdělená na růžičky (může být i mražená, tu povařte na začátku o pár minut déle)
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
bazalka 1 hrst
listy natrhané nahrubo
celozrnné, rozmixované
bylinky
čerstvé, na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Špenát přelijte v míse horkou vodou, nechte stát 1/2–2 minuty (podle toho, jestli máte baby, nebo obyčejný). Pak ho sceďte, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat.

2

Pak rozmixujte najemno. Přidejte ricottu a 1 lžící parmazánu. Bude-li směs příliš hutná, nařeďte ji troškou vody.

3

Brokolici minutu povařte v rendlíku ve vroucí osolené vodě, vsypte gnocchi a vařte ještě 2 minuty, pak dobře sceďte. Vraťte do rendlíku, přidejte špenátovou ricottu, cit- ronovou kůru a bazalku a dobře promíchejte, podle potřeby lehce dosolte.

4

Přesuňte do zapékací mísy. Posypte strouhankou a zbývajícím parmazánem. Opepřete. Zapékejte cca 15 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit dalším parmazánem a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín