Ideální pro chvíle, kdy ještě budete v dubnu za kamny.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200°C. Špenát přelijte v míse horkou vodou, nechte stát 1/2–2 minuty (podle toho, jestli máte baby, nebo obyčejný). Pak ho sceďte, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat.
2 Pak rozmixujte najemno. Přidejte ricottu a 1 lžící parmazánu. Bude-li směs příliš hutná, nařeďte ji troškou vody.
3 Brokolici minutu povařte v rendlíku ve vroucí osolené vodě, vsypte gnocchi a vařte ještě 2 minuty, pak dobře sceďte. Vraťte do rendlíku, přidejte špenátovou ricottu, cit- ronovou kůru a bazalku a dobře promíchejte, podle potřeby lehce dosolte.
4 Přesuňte do zapékací mísy. Posypte strouhankou a zbývajícím parmazánem. Opepřete. Zapékejte cca 15 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit dalším parmazánem a bylinkami.