0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

2.9/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 212 g
Tuky 24 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální pro chvíle, kdy ještě budete v dubnu za kamny.

Suroviny

očištěný (může být i baby)
ricotta 125 g
najemno nastrouhaný + k podávání
rozdělená na růžičky (může být i mražená, tu povařte na začátku o pár minut déle)
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
bazalka 1 hrst
listy natrhané nahrubo
pečivo 20 g
celozrnné, rozmixované
bylinky
čerstvé, na ozdobení (nemusí být)

1 Troubu předehřejte na 200°C. Špenát přelijte v míse horkou vodou, nechte stát 1/2–2 minuty (podle toho, jestli máte baby, nebo obyčejný). Pak ho sceďte, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat.

2 Pak rozmixujte najemno. Přidejte ricottu a 1 lžící parmazánu. Bude-li směs příliš hutná, nařeďte ji troškou vody.

3 Brokolici minutu povařte v rendlíku ve vroucí osolené vodě, vsypte gnocchi a vařte ještě 2 minuty, pak dobře sceďte. Vraťte do rendlíku, přidejte špenátovou ricottu, cit- ronovou kůru a bazalku a dobře promíchejte, podle potřeby lehce dosolte.

4 Přesuňte do zapékací mísy. Posypte strouhankou a zbývajícím parmazánem. Opepřete. Zapékejte cca 15 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit dalším parmazánem a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč