Vylepšete klasické gnocchi v rajčatové omáčce chorizem a mozzarellou. Když toto jídlo ještě na chvíli vložíte do trouby, výsledkem bude neodolatelná zapékaná pochoutka, po které se doma jen zapráší.
Suroviny
Postup
Ve středně velké pánvi rozehřejte olej.
Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a na středním ohni opékejte 8–10 minut doměkka.
Pak přidejte chorizo a opékejte dalších 5 minut.
Vmíchejte rajčata a cukr, osolte a opepřete. Směs přiveďte k varu, pak přidejte gnocchi a za častého míchání vařte asi 8 minut, dokud nezměknou.
Rozpalte gril v troubě na nejvyšší stupeň.
Do pánve s gnocchi přidejte ¾ mozzarelly a většinu bazalky.
Směs rozdělte do 6 zapékacích misek nebo 1 zapékací mísy. Poklaďte zbývající mozzarellou a zapékejte pod grilem 3 minuty, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. ¨
Hotový pokrm podle potřeby dochuťte solí a pepřem, posypejte zbylou bazalkou a podávejte se zeleným salátem.
Zdroj: BBC Good Food