0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené gnocchi s chorizem a mozzarellou

Zapečené gnocchi s chorizem a mozzarellou
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Zapečené gnocchi s chorizem a mozzarellou

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2047 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 262 g
Tuky 65 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšete klasické gnocchi v rajčatové omáčce chorizem a mozzarellou. Když toto jídlo ještě na chvíli vložíte do trouby, výsledkem bude neodolatelná zapékaná pochoutka, po které se doma jen zapráší. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
chorizo 120 g
klobáska, na kostičky
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
gnocchi bramborové 600 g
nakrájená nebo natrhaná na kousky
bazalka 1 svazek
natrhaná
salát
k podávání

Postup

1

Ve středně velké pánvi rozehřejte olej.

2

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a na středním ohni opékejte 8–10 minut doměkka.

3

Pak přidejte chorizo a opékejte dalších 5 minut.

4

Vmíchejte rajčata a cukr, osolte a opepřete. Směs přiveďte k varu, pak přidejte gnocchi a za častého míchání vařte asi 8 minut, dokud nezměknou.

5

Rozpalte gril v troubě na nejvyšší stupeň.

6

Do pánve s gnocchi přidejte ¾ mozzarelly a většinu bazalky.

7

Směs rozdělte do 6 zapékacích misek nebo  1 zapékací mísy. Poklaďte zbývající mozzarellou a zapékejte pod grilem 3 minuty, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. ¨

8

Hotový pokrm podle potřeby dochuťte solí a  pepřem, posypejte zbylou bazalkou a podávejte se zeleným salátem.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč