0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem

Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1838 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 195 g
Tuky 92 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
brokolice 200 g
sýr 150 g
s modrou plísní, gorgonzola
smetana ke šlehání 150 ml
máslo 1 PL
na vymazání formy
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 190C. Uvařte gnocchi ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu.

2

Pak je slijte, nechte krátce okapat a dejte do velké mísy.

3

V té samé vodě uvařte brokolici (já vařím v páře na hrncem s noky), stačí pár minut, aby zůstala pevná na skus. Slijte ji a vyklopte do mísy k nokům.

4

Do mísy nadrobte sýr, přilijte smetanu, osolte, opepřete a promíchejte.

5

Zapékací mísu vymažte máslem a přesuňte do ní noky s brokolicí.

6

Vložte do trouby a pečte 15 - 20 minut, dokud povrch mírně nezezlátne.

Foto: Flickr.com

Autor: kittysari

Obchod Apetit