Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mleté maso s pečenými bramborami

Šťavnaté mleté maso a sušší opečené brambory se doplňují přímo ukázkově. K dokonalosti jídlo přivede zelený listový nebo zelný salát.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Americká

Ingredience

    • 4 velké nebo 8 středních moučnějších brambor
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibuli, jemně nakrájenou
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 mrkev, jemně nakrájenou
    • 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
    • 450 g mletého masa
    • 2 lžíce sekaných sušených rajčat v oleji
    • 1 lžíci worcesterské omáčky
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 300 ml vývaru (podle druhu masa; bujon může být i z kostky)
    • hrst strouhaného sýra, nejlépe typu čedar
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Vydrhnuté brambory vložte na plech do trouby a zhruba hodinu pečte při 200 °C, v horkovzdušné při 180 °C. Po zhruba deseti minutách rozpalte na velké pánvi olej a osmahněte cibuli, česnek, mrkev i řapík celeru. Potom přisypte mleté ­maso a ze všech stran ho osmažte; zabere to asi tři až čtyři minuty. Přidejte sušená rajčata v oleji nebo protlaku, ochuťte worcesterskou omáčkou, osolte a opepřete podle chuti a zalijte vývarem. Přiklopte a 35–40 minut nechte dusit na mírném ohni. Nakonec jídlo zahustěte maizenou rozmíchanou v troše vody a nechte minutu prohřát. Podávejte s pečenými bramborami, posypané sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

5 nejlepších receptů s mletým masem

5 nejlepších receptů s mletým masem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.19

Přidat komentář