Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mleté hovězí maso zapečené v těstě
Mleté hovězí maso zapečené v těstě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

4.1/5 Počet hodnocení: 30
Do 90 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3577 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 171 g
Tuky 246 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórek a sýr s modrou plísní se k sobě dokonale hodí. V redakci se po závinu jen zaprášilo! Mleté hovězí maso zapečené v těstě je jakási slavnostnější sekaná, kterou si ovšem můžete nakrájet s sebou na piknik nebo druhý den do práce. Masový závin výborně totiž chutná i studený.

Suroviny

nebo olej
pórek 1 ks
na plátky, tmavě zelené části odstraňte
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozmixovaný
petrželka 2 hrsti
nasekaná
tymián 1 ČL
čerstvý nasekaný
vejce 1 ks
malé + na potření
hotové
sůl
hrubá

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova.

2

Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout.

3

Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Vše osolte a opepřete.

4

Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa.

5

Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení.

6

Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí. Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Komentáře

19.11.2015 10:39

Rychlovka, chuť pórku a modrého sýra se krásně doplňuje. :) Díky moc za recept!! :))

20.11.2015 09:41

A my děkujeme za chválu, Pavle. :)

Apetit magazín