Pórek a sýr s modrou plísní se k sobě dokonale hodí. V redakci se po závinu jen zaprášilo! Mleté hovězí maso zapečené v těstě je jakási slavnostnější sekaná, kterou si ovšem můžete nakrájet s sebou na piknik nebo druhý den do práce. Masový závin výborně totiž chutná i studený.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova.
Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout.
Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Vše osolte a opepřete.
Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa.
Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení.
Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí. Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- 13x mleté maso aneb levné a chutné večere i obědy pro celou rodinu(13 receptů )
Komentáře
Rychlovka, chuť pórku a modrého sýra se krásně doplňuje. :) Díky moc za recept!! :))
A my děkujeme za chválu, Pavle. :)