0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

4.2 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3577 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 171 g
Tuky 246 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórek a sýr s modrou plísní se k sobě dokonale hodí. V redakci se po závinu jen zaprášilo!

Suroviny

anglická slanina 100 g
máslo 1 PL
nebo olej
pórek 1 ks
na plátky, tmavě zelené části odstraňte
hovězí maso mleté 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr s modrou plísní 60 g
na kostky
toustový chléb 40 g
rozmixovaný
smetana ke šlehání 2 PL
petrželka 2 hrsti
nasekaná
tymián 1 ČL
čerstvý nasekaný
vejce 1 ks
malé + na potření
listové těsto 375 g
hotové
sůl
hrubá

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova.

2

Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout.

3

Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Vše osolte a opepřete.

4

Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa.

5

Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení.

6

Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí. Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.

Související články

Mleté maso stokrát jinak
  • ARCHIV / nepridavat nove

Mleté maso stokrát jinak

Triků na zaručeně ještě lepší a lepší mleté maso existuje spousta. My vám poradíme, jak namleté maso lépe spojit a také co s cibulí, aby v mase nezhořkla.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit