Zapečené veprové s brambory

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Zapečené veprové s brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

brambory
hovězí maso mleté
vepřové
cibule
žlutá a červená
zakysaná smetana
česnek
mrkev
celer
chilli sušené
rajčata
nakládaná
sůl
pepř
rozmarýn
kmín
vepřové sádlo
Osmahnout žlutou cibulku na sádle. Po částech přidávat vepřové maso. Přidat nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky, pepř a sůl. Rajče zbavené slupky nakrájet na drobno a přidat k masu společně s jemně nastrouhanou mrkví a celerem. Přidat rozmarýn. Maso pod pokličkou povařit, aby změklo (asi 10 min. po přidání všech ingrediencí). Stáhnout z plamene a na závěr přidat zakysanou smetanu na zjemnění. Mezi tím uvařit brambory (do poloměkka) s kmínem. Do hrnce s brambory na pár minut hodit rozpůlenou červenou cibuli, aby vyčpěla. Připravené brambory nakrájené na plátky klást do zapékací místy a prokládat s masovou směsí a nahrubo nakrájenou červenou cibulí. Přiklopené nechat ještě cca 20-30 min. dojít v troubě na 150°C.
Autor: Martin V

Obchod Apetit