Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu. A my máme tušení, že z módy jen tak nevyjde!
Suroviny
vepřové maso
4
plátky
s kostí
z 1 citronu
česnek
4
stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
na obal
vejce
2
ks
mléko
60
ml
strouhanka panko
150
g
bylinky
aromatické, podle chuti (oregano, bazalka, šalvěj, tymián atd.) jemně nasekané
olej
na smažení
Postup
1
Masa rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Potom ho potřete citronovou šťávou a drceným česnekem, osolte a opepřete, vložte do misky, zakryjte fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice.
2
Pak dejte do jedné misky mouku, do druhé vejce prošlehaná s mlékem a do třetí strouhanku smíchanou s nasekanými bylinkami. Řízky obalujte v mouce, potom ve směsi vajec a mléka a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso přitlačte hřbetem prstů.
3
Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.