Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1932 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 128 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu. A my máme tušení, že z módy jen tak nevyjde!

Suroviny

vepřové maso 4 plátek
s kostí
citron 1 ks
vymačkaná šťáva
česnek 4 stroužek
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 2 ks
mléko 60 ml
strouhanka 150 g
japonská panko
bylinky
aromatické, podle chuti (oregano, bazalka, šalvěj, tymián…)
olej
na smažení

1 Masa rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Potom ho potřete citronovou šťávou a drceným česnekem, osolte a opepřete, vložte do misky, zakryjte fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice.

Pak dejte do jedné misky mouku, do druhé vejce prošlehaná s mlékem a do třetí strouhanku smíchanou s nasekanými bylinkami. Řízky obalujte v mouce, potom ve směsi vajec a mléka a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso přitlačte hřbetem prstů.

3 Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit