Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou
 Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 140 g
Tuky 98 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu. A my máme tušení, že z módy jen tak nevyjde!

Suroviny

s kostí
česnek 4 stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
mléko 60 ml
strouhanka panko 150 g
bylinky
aromatické, podle chuti (oregano, bazalka, šalvěj, tymián atd.) jemně nasekané
olej
na smažení

Postup

1

Masa rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Potom ho potřete citronovou šťávou a drceným česnekem, osolte a opepřete, vložte do misky, zakryjte fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice.

2

Pak dejte do jedné misky mouku, do druhé vejce prošlehaná s mlékem a do třetí strouhanku smíchanou s nasekanými bylinkami. Řízky obalujte v mouce, potom ve směsi vajec a mléka a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso přitlačte hřbetem prstů.

3

Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...