0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

 Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 140 g
Tuky 98 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu. A my máme tušení, že z módy jen tak nevyjde!

Suroviny

vepřové maso 4 plátky
s kostí
citronová šťáva
z 1 citronu
česnek 4 stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 2 ks
mléko 60 ml
strouhanka panko 150 g
bylinky
aromatické, podle chuti (oregano, bazalka, šalvěj, tymián atd.) jemně nasekané
olej
na smažení

1 Masa rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Potom ho potřete citronovou šťávou a drceným česnekem, osolte a opepřete, vložte do misky, zakryjte fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice.

2 Pak dejte do jedné misky mouku, do druhé vejce prošlehaná s mlékem a do třetí strouhanku smíchanou s nasekanými bylinkami. Řízky obalujte v mouce, potom ve směsi vajec a mléka a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso přitlačte hřbetem prstů.

3 Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč