Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masová trojctihodná nádivka

Masová nádivka přijde k chuti zastudena kdykoli během velikonočních svátků. Teplou si ji vychutnejte třeba se špenátem a bramborem nebo si ji dejte jako součást velikonočního oběda s mladým pečeným masem.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření masa
PT45M
Pečení 0:45
Česká

Ingredience

    • 350 g vepřové plece
    • 350 g uzeného bůčku nebo krkovice
    • 300 g kuřecího nebo krůtího masa
    • 120 g strouhanky + na vysypání formy
    • 200–250 ml mléka
    • 3 vejce + 1 žloutek
    • 2 lžíce nasekaného libečku
    • 1 snítka rozmarýnu, nasekaná
    • 1 lžíce nasekané petrželky
    • 1/4 lžičky mletého nového koření
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 1 bílek na potření
    • kousek másla na vymazání formy

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.

2 Maso omyjte a každý druh zvlášť uvařte. V míse prošlehejte vejce s mlékem, přisypte strouhanku, nasekané bylinky a mleté nové koření a nechte vsáknout.

3 Maso nakrájejte na kostičky nebo hrubě semelte a promíchejte se strouhankovou směsí. Podle chuti osolte, opepřete a přesuňte do formy.

4 Pečte 40–45 minut dozlatova, případně vpíchněte do středu špejli, jestli hmota uprostřed nelepí. Ke konci pečení potřete povrch rozšlehaným bílkem, aby kůrka byla lesklá a křupavá. Nechte chvíli zchladnout ve formě, vyklopte a krájejte na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s nádivkou s játry a s medvědím česnekem

10x velikonoční nádivka

Kopřivová nádivka se špenátem a bazalkou

Velikonoční hlavička s uzeným masem

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

REKLAMA

Přidat komentář