Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Běloruský cladnik

Popis receptu: 
Běloruský cladnik
Autor: Martin V
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500g vařené červené řepy (cca 4 řepy velké jako jablka) 1-2 větší vařená mrkev 1-2 salátová okurka 2-3 vejce natvrdo 2 dc zakysané smetany nať kopru citronová šťáva a cukr podle chuti a sladkosti řepy sůl

Příprava jídla

Řepu vařit ve slupce v papiňáku v troše vody do měka asi 45 min. Po schladnutí oloupat. Mrkev vařit oloupanou se špetičkou soli do měka. Zeleninu pokrájet na kostičky, vejce pokrájet na větši kousky. Vejce a okurku přisolit (opatrně). Přidat šťávu asi z půlky citronu, zakysanou smeta a promíchat. Dochucení podle potřeby i cukrem, přidat pokrájený kopr, zamíchat a nechám trochu odležet.
REKLAMA

Přidat komentář