Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 142 g
Tuky 96 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej celý připravíte v jednom hrnci – včetně těstovin! Nakonec ho můžete z toho jednoho rendlíku i společně sníst.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
nakrájený najemno
vývar zeleninový 450 ml
nebo drůbeží
smetana na vaření 250 ml
máslo 30 g
těstoviny 220 g
linguine
sůl a pepř
parmazán 25 g
čerstvě nastrouhaný + na posypání
petrželka hrst
nasekaná

1 Na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo v širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl (bude to trvat asi minutu nebo dvě).

2 Vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu; pak zmírněte oheň a za občasného zamíchání vařte, až budou těstoviny hotové podle vašich představ (okolo 8–10 minut, ale raději je zkontrolujte dřív, máte-li rádi těstoviny al dente). Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru.

3 Ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit