
Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce
Recept, který jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej celý připravíte v jednom hrnci – včetně těstovin! Nakonec ho můžete z toho jednoho rendlíku i společně sníst.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájené najemno
- 450 ml zeleninového či drůbežího vývaru (možná bude potřeba i víc na naředění)
- 250 ml smetany na vaření
- 30 g másla
- 220 g těstovin linguine nebo fettuccine, sušených a neuvařených
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 25 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného + navíc na posypání
- hrst nasekané petrželky k podávání
Příprava jídla
1 Na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo v širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl (bude to trvat asi minutu nebo dvě).
2 Vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu; pak zmírněte oheň a za občasného zamíchání vařte, až budou těstoviny hotové podle vašich představ (okolo 8–10 minut, ale raději je zkontrolujte dřív, máte-li rádi těstoviny al dente). Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru.
3 Ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Vanda Vokasová
10. Duben 2016 15:58