Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Recept, který jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej celý připravíte v jednom hrnci – včetně těstovin! Nakonec ho můžete z toho jednoho rendlíku i společně sníst.

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 450 ml zeleninového či drůbežího vývaru (možná bude potřeba i víc na naředění)
    • 250 ml smetany na vaření
    • 30 g másla
    • 220 g těstovin linguine nebo fettuccine, sušených a neuvařených
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
    • 25 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného + navíc na posypání
    • hrst nasekané petrželky k podávání

Příprava jídla

1 Na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo v širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl (bude to trvat asi minutu nebo dvě).

2 Vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu; pak zmírněte oheň a za občasného zamíchání vařte, až budou těstoviny hotové podle vašich představ (okolo 8–10 minut, ale raději je zkontrolujte dřív, máte-li rádi těstoviny al dente). Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru.

3 Ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s nivovým pestem

Linguine s chorizem, rukolou & kapary

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Farfalle se šalvějí a smetanovým krémem

Cibulovo-česneková polévka s pórkem

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Ryba s cibulí a paprikou

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem

Trojcibulový dip

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborná rychlovka - doporučuji.

Přidat komentář