0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

4.1 / 5. Počet hodnocení: 51
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 142 g
Tuky 96 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej celý připravíte v jednom hrnci – včetně těstovin! Nakonec ho můžete z toho jednoho rendlíku i společně sníst.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 4 stroužky
nakrájený najemno
vývar zeleninový 450 ml
nebo drůbeží
smetana na vaření 250 ml
máslo 30 g
těstoviny 220 g
linguine
sůl a pepř
parmazán 25 g
čerstvě nastrouhaný + na posypání
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo v širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl (bude to trvat asi minutu nebo dvě).

2

Vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu; pak zmírněte oheň a za občasného zamíchání vařte, až budou těstoviny hotové podle vašich představ (okolo 8–10 minut, ale raději je zkontrolujte dřív, máte-li rádi těstoviny al dente).

3

Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru.

4

Ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem.

Související články

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Co víte o italské kuchyni?

Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a ingrediencemi. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit