Recept na těstoviny s česnekovou omáčkou jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej celý připravíte v jednom hrnci – včetně těstovin! Nakonec ho můžete z toho jednoho rendlíku i společně sníst. Těstoviny z jednoho hrnce nás vyloženě nadchly.
Suroviny
Postup
Na silném ohni rozehřejte ve velké hluboké pánvi nebo v širokém rendlíku olej. Vsypte česnek a za častého míchání opečte, aby se rozvoněl (bude to trvat asi minutu nebo dvě).
Vlijte vývar a smetanu, přidejte máslo a těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu; pak zmírněte oheň a za občasného zamíchání vařte, až budou těstoviny hotové podle vašich představ (okolo 8–10 minut, ale raději je zkontrolujte dřív, máte-li rádi těstoviny al dente).
Odstavte a vmíchejte parmazán. Je-li směs moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru.
Ihned podávejte, ozdobené petrželkou a posypané dalším parmazánem.
Komentáře
Výborná rychlovka - doporučuji.