0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7666 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 1016 g
Tuky 330 g
Vláknina 167 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivá kombinace sladkých fíků, slaných oliv a výrazného kozího sýra promění tenhle jednoduchý rustikální koláč v naprostou delikatesu!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 85 g
+ troška na podsypání
mouka špaldová hladká 80 g
sůl 1 špetka
máslo 120 g
studené a na kostičky
žloutek 1 ks
rozmíchaný s 1 lžící vody na potření
parmazán 1 PL
nastrouhaný najemno na posypání
Na náplň
kozí sýr 60 g
drobivý
rozmarýn 1 PL
nasekaný najemno + lístky na ozdobu
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušené fíky 12 ks
olivy černé 12 ks
okapané
datlový sirup 4 PL
+ další na případné polití

1 V míse smíchejte obě mouky se solí. Přidejte nakrájené chladné máslo a zpracujte rukama nebo pomocí sekacího nástavce robotu do konzistence hrubé drobenky. Pak udělejte do středu důlek a nalijte dovnitř 3 lžíce ledové vody. Rychle rukama spojte, a pokud těsto nedrží pohromadě, přidejte ještě trošku ledové vody. Hladké a nelepivé těsto zpracujte do tvaru disku a zabalte do potravinářské fólie a dejte vychladit na hodinu do lednice.

2 Mezitím rozdrobte sýr spolu s rozmarýnem, osolte, opepřete. Fíky rozkrojte na poloviny a zalijte je horkou vodou a nechte 30 minut nasáknout. Pak vyjměte a nechte zcela okapat a oschnout. Těsto vyndejte z lednice a nechte jej mírně povolit, aby se dalo rozválet, ale bylo stále velmi chladné. Vyválejte na mírně pomoučněné pracovní desce do kulatého tvaru o tloušťce asi 1/2 cm. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

Od středu naskládejte na koláč fíky a ponechte okraj cca 6 cm. Poklaďte olivami a posypte kozím sýrem, zakapejte datlovým sirupem. Pak okraje těsta přehněte dovnitř do středu, abyste vytvořili galetku. Okraje potřete rozmíchaným vejcem a posypte parmazánem.

4 Troubu předehřejte na 200°C, vložte galetku a pečte dozlatova. Podávejte teplé a můžete polít ještě trochou datlového sirupu a ozdobit rozmarýnem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč