Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kurací pilaf s ryžou

Popis receptu: 
-
Autor: Monika Kothajová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    •200 g kuracích pŕs •50 g červenej papriky •50 g žltej papriky •30 g jarnej cibuľky •1 strúčik cesnaku •150 g ryže •300 ml mäsového vývaru •10 g píniových orieškov •20 g hrozienok •korenie kurkuma •soľ, mleté čierne korenie •olivový olej •petržlenovú vňať na ozdobenie

Příprava jídla

1.Ryžu preberieme a prepláchneme. Necháme odkvapkať. Umyté osušené kuracie prsia pokrájame na menšie rezance. Potom ich osolíme, okoreníme a necháme 15 minút odstáť. 2.Papriky zbavíme jadrovníkov a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľku (bielu časť) a očistený cesnak nakrájame na plátky. Odležané kuracie mäso, nakrájané papriky, cibuľku a cesnak prudko opečieme na horúcom oleji. 3.Pridáme odkvapkanú ryžu, premiešame a spolu krátko opečieme. Zmes zalejeme horúcim vývarom, v ktorom sme rozmiešali štipku kurkumy, a necháme dusiť. Asi v polovici dusenia pridáme píniové oriešky a hrozienka. Spolu dodusíme domäkka. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou.
REKLAMA

Přidat komentář