Kurací pilaf s ryžou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kurací pilaf s ryžou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

kuřecí prsa 200 g
paprika červená 50 g
paprika žlutá 50 g
jarní cibulka 30 g
česnek 1
rýže 150 g
vývar 300 ml
piniové oříšky 10 g
rozinky 10 g
kurkuma (mletá)
sůl
pepř
olivový olej
petrželka
na ozdobení
1.Ryžu preberieme a prepláchneme. Necháme odkvapkať. Umyté osušené kuracie prsia pokrájame na menšie rezance. Potom ich osolíme, okoreníme a necháme 15 minút odstáť. 2.Papriky zbavíme jadrovníkov a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľku (bielu časť) a očistený cesnak nakrájame na plátky. Odležané kuracie mäso, nakrájané papriky, cibuľku a cesnak prudko opečieme na horúcom oleji. 3.Pridáme odkvapkanú ryžu, premiešame a spolu krátko opečieme. Zmes zalejeme horúcim vývarom, v ktorom sme rozmiešali štipku kurkumy, a necháme dusiť. Asi v polovici dusenia pridáme píniové oriešky a hrozienka. Spolu dodusíme domäkka. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Obchod Apetit